VVA winnaar in regioderby tegen de Merino’s

27-11-2023

VVA ontving zaterdag 25 november de Merino’s uit Veenendaal in een regelrechte regioderby. Het werd geen spetterend gevecht, want VVA won vrij gemakkelijk met 3-0 en dat kwam mede, doordat aanvoerder Wilco den Hartog van de Merino’s na een kwartier met een rode kaart het veld moest verlaten. Nick ter Burg was de gevierde man bij de Achterbergers met 2 treffers.

VVA moest zich voor eigen publiek revancheren voor de ontluisterende nederlaag in de vorige wedstrijd tegen FC Breukelen en die boodschap was duidelijk overgekomen bij de spelers. De eerste kans was weliswaar voor de Merino’s, maar keeper Wilco Verwoerd redde bekwaam. In de 13e minuut maakte aanvoerder Wilco van den Hartog van de Merino’s een smerige overtreding op Wesley van Merkestein en de prima leidende scheidsrechter Pepijn Helgering uit Amsterdam nam de enige juiste beslissing en stuurde den Hartog met een rode kaart van het veld. VVA had daarna wat moeite om de juiste organisatie neer te zetten tegen het ondertal van de tegenstander en kon niet voorkomen, dat de Merino’s nog een paar keer gevaarlijk kon counteren. In de 41e minuut kwam VVA toch op een voorsprong. Een fantastische pass van Giovanni Scharrenberg bereikte Wesley van Beijnum en die behield het overzicht en had oog voor de inlopende Nick ter Burg, die vervolgens met een geplaatst schot vanaf een meter of 14 keeper Guido Prins kansloos liet. Een goede opsteker net voor het rustsignaal.

In de rust werd bij VVA een verdediger (Jasper van Daalen) ingewisseld voor een aanvallende middenvelder (Gijs van Roekel) met de bedoeling om met meer creativiteit de Merino’s over de knie te leggen. VVA bespeelde de ruimte op een goede manier, bleef het geduld behouden en bouwde de voorsprong uit. In de 55e minuut was het wederom Nick ter Burg die scoorde. Hij ontfutselde zelf de bal bij Stephan van Grootveld en schoot vervolgens vanaf 20 meter de bal onhoudbaar achter Guido Prins. De genadeklap voor de Merino’s kwam 10 minuten later toen Wesley van Beijnum 3-0 scoorde na goed voorbereidend werk van Gijs van Roekel. De Merino’s was niet meer bij machte om nog echt gevaarlijk te worden, terwijl VVA verzuimde om de score verder uit te bouwen door de kansen niet te verzilveren.

Wederom een prima overwinning voor het team van trainer Dik Peters van Ton. Het bezet momenteel de 6e plek op de ranglijst. Met nog 2 wedstrijden te gaan tot aan de winterstop is dit een prima prestatie als promovendus.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Jasper van Daalen (46e Gijs van Roekel), Mike Jansen, Nico van Laar, Bjorn Looijen (76e Wail Kada), Luuk Bender, Giovanni Scharrenberg, Nick ter Burg, Tarik el Khoulati, Wesley van Beijnum (85e Sven van den Brink) en Wesley van Merkestein (78e Sander Keulen).

Zaterdag 2 december ‘23 volgt er weer een belangrijke wedstrijd voor VVA en gaat men op bezoek bij FC Hilversum. De aanvangstijd op sportpark “Crailoo” is 14:00 uur.