Voorbeschouwing vv. Oranje Wit - VVA Achterberg

18-03-2022

Zaterdag 19 maart ’22 a.s. staat voor VVA Achterberg de derby tegen vv. Oranje Wit in Elst op het programma. Twee weken geleden werd door VVA Achterberg in de topper tegen Musketiers een 7-0 monsterscore behaald en helaas werd vorige week de wedstrijd tegen SV Panter wegens Corona besmettingen bij de tegenstander afgelast. Ook Oranje-Wit zag de competitiewedstrijd afgelast worden, maar speelde dinsdag 15 maart jl. wel een inhaalduel bij en tegen Aurora in Werkoven en leed daar een 5-0 nederlaag.

Niels Visser startte 2 jaar geleden als trainer bij Oranje-Wit en probeert samen met vriend en assistent-trainer Geurt van Setten weer wat leven in het 1ste elftal van Oranje Wit te krijgen. Sinds de overstap van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal in het seizoen 2012-2013 verkeerd Oranje Wit steeds in de onderste regionen. Niels Visser heeft vanuit zijn grote netwerk spelers uit de regio weten te overreden om bij de Elsterse club te komen voetballen en hij heeft gezorgd voor goede randvoorwaarden. Dit moet de komende jaren leiden tot betere prestaties en tot meer aansprekende resultaten. Aan het enthousiasme en de inzet van Niels zal het in ieder geval niet liggen om dit doel te bereiken. Bij Oranje-Wit komen we een aantal oud-spelers van VVA Achterberg tegen, nl. Roberto van der Tier, Ben Zeman en Erik van Garderen (die in de jeugd van VVA’71 uitkwam). Daarnaast beschikt het over de talentvolle Jordin van de Lustgraaf die al 13 doelpunten op zijn naam heeft staan in de competitie en voor 65% van de doelpuntenproductie verantwoordelijk is.

VVA Achterberg behaalde uit de laatste 3 wedstrijden 9 punten en scoorde 12 doelpunten. Het kreeg geen doelpunt tegen en dat schept vertrouwen. In de wedstrijd tegen Musketiers was de selectie weer redelijk compleet, maar er zijn nog steeds een aantal spelers afwezig. Tim van Ginkel is nog steeds aan het herstellen van een ongeval, terwijl Rick Degenaar nog steeds revalideert van zijn knieblessure.

In de afgelopen 5 seizoenen kwamen Oranje Wit en VVA Achterberg elkaar 9x tegen in competitieverband. Er was 8x winst voor VVA Achterberg en er werd 1x gelijkgespeeld. In deze wedstrijden wist VVA Achterberg 49 doelpunten te scoren en Oranje Wit wist 7x het net te vinden. De laatste wedstrijd tussen beide clubs dateert van 16 oktober dit seizoen toen VVA Achterberg met 6-0 te sterk was.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidrechter Dhr. J.J. van der Veer.

Locatie: Sportpark “Elst”.
Aanvang: 14.30 uur


Meer nieuws Overzicht