VVA Achterberg wint gemakkelijk met 3-0

07-11-2021

Op het Amerongse sportpark “De Burgwal” speelde VVA Achterberg afgelopen zaterdag een matige wedstrijd tegen een uitermate zwak DVSA. In een eenzijdige wedstrijd hoefde VVA Achterberg zich nauwelijks in te spannen en won het vrij gemakkelijk met 3-0.

Wedstrijd al snel beslist
Bij VVA Achterberg maakte de 19e jarige Sven van den Brink zijn basisdebuut in een competitiewedstrijd, maar moest het nog steeds stellen zonder de geblesseerden Rick Degenaar, Melchior Onderstal en Bart Prins, terwijl Wesley Rocourt de laatste wedstrijd van zijn schorsing uitzat. DVSA miste ook een hele rits aan basisspelers en moest zelfs starten met juniorenspelers, die daarvoor al een hele wedstrijd hadden gespeeld met JO19-1.

Na 8 minuten spelen kwam VVA Achterberg op een 1-0 voorsprong. Ilias Abba trapte de corner voor het doel, waar Jasper van Daalen de bal technisch fraai verwerkte en op het hoofd ‘deponeerde’ bij Jorn Hiensch en Jorn liet de keeper van DVSA voor de eerste keer kansloos. Daarmee was meteen het verzet van DVSA gebroken. VVA Achterberg verzuimde door te drukken en vergat de score uit te bouwen, hoewel er legio kansen ontstonden.

Op slag van rust bracht Wesley van Merkestein de stand op 0-2. Na een prachtige pass van Gijs van Roekel wist Wesley de doelman in de korte hoek te verschalken. Nauwelijks een minuut laten schoot Jorn Hiensch de 0-3 achter doelman Bart Schimmel.

Schriftelijk
De 2de helft had net zo goed schriftelijk afgewerkt kunnen worden. DVSA kwam nauwelijks over de middenlijn en VVA Achterberg speelde te slordig en te onzorgvuldig. Toch waren er nog legio kansen voor de Achterbergers, maar die werden vakkundig om zeep geholpen of de DVSA-doelman was een sta in de weg.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Kay van der Harst, Maik Veenendaal, Patrick van der Laan (65e Ivo van Ginkel), Tim van Ginkel, Ilias Abba, Jorn Hiensch, Jasper van Daalen, Sven van den Brink (60e Wesley van Beijnum), Gijs van Roekel (60e Mark van Ruiswijk) en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 13 november ’21 is er geen programma in de 4de klasse I. VVA Achterberg speelt op zaterdag 20 november ’21 een thuiswedstrijd tegen HDS uit Leersum. De aanvang van de wedstrijd op sportpark “De Meent” is 14.30 uur.