VVA incasseert onnodig verlies tegen FC de Bilt

16-10-2023

VVA ontving zaterdag 14 oktober 2023 FC de Bilt en wilde de goede reeks van de afgelopen weken voortzetten. Helaas ging de wedstrijd met 3-1 verloren al was een punt zeker haalbaar geweest. FC de Bilt benutte de kansen beter en ging daarom met de 3 punten huiswaarts.

Rick Degenaar.
Rick Degenaar kreeg afgelopen dinsdag slecht nieuws. De blessure die Rick opliep in de thuiswedstrijd tegen sv. de Valleivogels is dusdanig ernstig, dat zijn seizoen voorbij is. Binnenkort volgt er een operatie en daarna een lange revalidatie. Dit is een enorme tegenvaller voor Rick, maar zeker ook een aderlating voor VVA. De spelers van VVA staken Rick een hart onder de riem en droegen bij het betreden van het veld een T-shirt met daarop de tekst “Sterkte Rick”.

Goed begin.
VVA begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste 5 minuten al 2 mogelijkheden, maar de kopbal van Mike Jansen ging over het doel en de vrije trap van Giovanni Scharrenberg belandde in de muur. Tussendoor kreeg FC de Bilt nog een mogelijkheid, maar Luuk Bender wist tijdig redding te brengen. Er ontstond een levendige wedstrijd met 2 teams die aan elkaar gewaagd waren, maar FC de Bilt kwam na 19 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Tycho de Wit plaatste de bal voor het doel waar 2 spelers van FC de Bilt vrijstonden en het was Youness Akhiat die keeper Wilco Verwoerd kansloos liet. Even later had VVA langszij kunnen komen, maar eerst redde keeper Ruben de Renner stijlvol bij een schot van Tarik el Khoulati en een paar minuten later raakte Tarik in kansrijke positie de paal. Er ontstonden kansen aan beide kanten en zo moest Wilco Verwoerd redding brengen bij een inzet van Pier Veldman en werd een schot van Giovanni Scharrenberg van richting veranderd. De aansluitende cornerbal in de 33e minuut leverde wel een doelpunt op, want Mike Jansen wist bij de 1e paal raak te koppen en tekende al zijn 4e doelpunt van dit seizoen aan. Nog geen minuut later ging een vlammend schot van Jasper van Daalen rakelings naast en net voor rust raakte een schot van FC de Bilt de bovenkant van de lat. Wilco Verwoerd moest nog een keer redding brengen waarbij hij zijn pink blesseerde en behandeld moest worden.

Bovenliggende partij, maar geen resultaat.
In de rust werd Wilco Verwoerd opgelapt door verzorger Wim Lentjes, zodat Wilco de wedstrijd kon vervolgen en hij werd na rust meteen aan het werk gezet en redde knap op een inzet van Pier Veldman. VVA schroefde het tempo in de wedstrijd op en zette meer druk op de verdediging van FC de Bilt, maar moest alert zijn voor de counters van FC de Bilt, want die hebben met de snelle en behendige Youness Akhiat een gevaarlijk wapen. De wedstrijd werd ook iets harder, waarbij de prima leidende scheidsrechter Barrales uit Amsterdam een aantal keren de gele kaart moest trekken. In de 74e minuut kwam FC de Bilt wederom op een voorsprong. De handige Pier Veldman kapte 2 verdedigers uit en zijn schot kon nog gekeerd worden door Wilco Verwoerd, maar de ingevallen Tim Elders was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te schieten. VVA ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor ook de kansen. En indirecte vrije trap van Giovanni Scharrenberg werd door de keeper gepakt en in de tegenaanval schoot Kjeld van der Velden naast het VVA-doel. Wesley van Merkestein kreeg een unieke mogelijkheid om VVA langszij te brengen, maar keeper Ruben de Renner voorkwam met een wereldredding de gelijkmaker. VVA zette alles op alles om toch een punt te bemachtigen. Een (te gehaast) schot van Jasper van Daalen ging nog naast het doel, maar in de 98e minuut besliste Youness Akhiat de wedstrijd door zijn 2e doelpunt van de middag te scoren en zo de eindstand op 1-3 te bepalen. Een hard werkend VVA verzuimde de kansen te benutten en dat deed de tegenstander beter.