Voorbeschouwing VVA Achterberg – JVC Cuijk

02-11-2022

Zaterdag 5 november a.s. staat de thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk op het programma en gaat VVA Achterberg proberen de goede reeks van de afgelopen weken te vervolgen en hopelijk weer 3 punten aan het totaal toevoegen.

Tegenstander JVC Cuijk kent een roemrucht verleden, want het speelde jarenlang in de top van het (zondag) amateurvoetbal (Hoofdklasse, Topklasse en Derde Divisie). In 2019 zagen de leden geen draagvlak meer voor ‘betaald’ voetbal en zo werd de geldkraan dichtgedraaid en werd er verder gegaan in het zaterdagvoetbal waar al een 1ste elftal uitkwam in de 3de klasse. Bij JVC Cuijk zijn nog steeds een 5-tal spelers actief, die in het seizoen 2018/19 actief waren in de 3e Divisie.

Vorig seizoen eindigde JVC Cuijk als 3e en plaatste het zich voor de nacompetitie voor promotie naar de 2de klasse. Daarin werd het echter in de 1e ronde uitgeschakeld door Renswoude, die overigens later zelf degradeerde. In het huidige seizoen behaalde JVC Cuijk 4 punten middels een 1-0 overwinning op Avendo’57 en een gelijkspel tegen ONA’53. Verliespartijen waren er tegen ESA (2-0), Blauw Geel’55 (4-0) en Veenendaal (4-0). Spelers en staf van JVC Cuijk zijn waarschijnlijk niet tevreden met deze behaalde resultaten tot nu toe en hopen het tij kunnen keren.

VVA Achterberg en JVC Cuijk kwamen elkaar nog niet eerder tegen in enig wedstrijdverband.

VVA Achterberg behaalde vorige week een prima 3-1 overwinning in Helmond bij sv. De Braak. Het controleerde het grootste gedeelte van de wedstrijd en wist op de juiste momenten toe te slaan. De score had echter nog hoger kunnen uitvallen als men wat scherper voor de goal was geweest. De Achterbergers presteren als promovendus boven verwachting en kunnen wellicht wel voor een verassing zorgen in de 1e periode, want ze strijden samen met ESA om de 1e periode. De competitie is verdeeld over 3 periodes, waarbij de 1e periode 8 wedstrijden telt en de 2e en 3e periode beide 7 wedstrijden.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Jorn Janssen uit Groesbeek.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur