Voorbeschouwing VVA'71 - NSC Nijkerk

15-05-2015

Zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 op het programma en VVA'71 neemt het op tegen NSC uit Nijkerk.
NSC stond op een 8ste plaats en had eigenlijk nog 1 puntje nodig om helemaal veilig te zijn voor p/d-wedstrijden, maar door de rechterlijke uitspraken in het kort geding van Bennekom en Huizen en de lafhartige houding en opstelling van de KNVB is de stand in de Hoofdklasse A op zijn kop gezet en staat NSC sinds afgelopen week op de 10e plaats en moet het nog alle zeilen bijzetten om weg te blijven van p/d-wedstrijden. VVA'71 heeft door het smadelijke 3-1 verlies in de vorige wedstrijd bij Montfoort even in de wachtkamer plaatsgenomen. Bij verlies zaterdag is het uitgeschakeld voor de nacompetitie en bij gelijkspel of winst is het afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Achilles Veen-DOVO. Er zal zaterdag dus regelmatig naar de tussenstanden in de Hoofdklasse A gekeken worden en menig rood/blauw hart zal hopen dat DOVO wint. VVA'71 moet dan natuurlijk wel zelf de punten in Achterberg houden.
NSC promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de Hoofdklasse en behaalde in deze competitie uit 25 wedstrijden 31 punten. Hiermee heeft het een gelijk aantal punten als SDC Putten en FC Breukelen en waande het zich bijna veilig voor p/d-wedstrijden, maar NSC zal nu alles op alles zetten om vandaag te winnen in Achterberg.
1 Punt kan voldoende zijn voor VVA'71, mits DOVO bij Achilles Veen wint, want dan is VVA'71 verzekerd van nacompetitie-voetbal. Van de laatste 4 wedstrijden werden er 2 gelijkgespeeld en 2 verloren. Als je dan nog steeds in de race bent voor nacompetitie-voetbal moet je jezelf belonen en dat zien binnen te halen. VVA'71 behaalde uit 25 wedstrijden 39 punten.
Het wordt zaterdagmiddag dus een spannende wedstrijd met grote belangen voor beide clubs en laten we hopen dat de uitslagen voor beide clubs vandaag positief uitvallen. Deze wedstrijd staat onder leiding van Dhr. F.R. de Winter uit Blaricum.
Cateringservice het Noorden uit Veenendaal is zaterdag de wedstrijdsponsor en Meeuwissen Vastgoed BV uit Rhenen is de balsponsor. Dylano van de Weerd is Pupil van de Week.

Meer nieuws
Overzicht