VVA gaat op bezoek bij sv. de Valleivogels

22-02-2024

Na 2 niet competitie zaterdagen gaat VVA zaterdag 24 februari ’24 op bezoek bij sv. de Valleivogels in Scherpenzeel en wordt de competitie weer hervat. Na de knullige 2-1 nederlaag tegen CJVV speelde VVA in de afgelopen weken 2 nuttige oefenwedstrijden. Tegen Renswoude (koploper in 3B Oost) werd een 4-2 overwinning geboekt door doelpunten van Jasper van Daalen, Wouter van de Pavert, Wesley van Beijnum en Maurice de Ruiter en tegen de Paasberg (3e plek 3A Oost) werd met 6-3 gewonnen en werd er gescoord door Maurice de Ruiter (3x), Jasper van Daalen, Wesley van Merkestein en Gijs van Roekel.

Zaterdag a.s. wordt dus de terugwedstrijd gespeeld tegen sv. de Valleivogels. In de heenronde kreeg sv. de Valleigels op zaterdag 30 september 2023 met 3-0 klop op sportpark “De Meent”. VVA speelde destijds vanaf de 25e minuut met 10 man na een rode kaart voor Tarik el Khoulati, maar wist met 10 man de volle buit te behalen. De doelpunten werden destijds gescoord door Rick Degenaar, Wesley van Merkestein en Wesley van Beijnum.

Nu alle inhaalwedstrijden gespeeld zijn in de 2e klasse B zien we VVA terug op een 7e plek op de ranglijst met 18 punten uit 14 wedstrijden, terwijl de Scherpenzelers op een 11e plek staan met 13 punten uit 14 wedstrijden. Het verschil is momenteel dus 5 punten in het voordeel van VVA en dat geeft ook meteen het belang van deze wedstrijd aan. Sv. de Valleivogels zal er alles aan doen om zich te willen revancheren van de nederlaag in Achterberg, maar zal ook het gat van 5 punten willen dichten met VVA. Voor VVA is het belangrijk om niet te verliezen in Scherpenzeel om de voorsprong van 5 punten te behouden, maar liever wil het natuurlijk winnen en het verschil tot 8 punten uit te breiden.

Bij sv. de Valleivogels staat er sinds een aantal weken een nieuwe trainer voor de groep. Nadat Aad van den Berg in eerste instantie had aangegeven zijn contract te willen verlengen, maar daar later toch weer op terug kwam, werd alsnog per direct afscheid genomen van Aad en werd Alex van Ginkel aangesteld als trainer. Alex heeft zijn sporen als voetballer vooral verdiend bij sv. de Valleivogels en speelde 1 jaar betaald voetbal bij FC Utrecht. Alex is ook de vader van Vitesse-speler Marco van Ginkel. Ook bij VVA Achterberg was er deze week nieuws van het trainersfront, want Martin Speelziek (huidige trainer van klassegenoot van vv. Lunteren) zal het komende seizoen Dik Peters van Ton gaan opvolgen op sportpark “De Meent”.

Na de wedstrijd tegen sv. de Valleivogels volgt de thuiswedstrijd tegen VVOP. Ook dat is weer een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent. Eerst kunnen de Achterbergers dus goede zaken doen in Scherpenzeel en dat een week later een goed vervolg geven op het eigen sportpark.

De wedstrijd sv. de Valleivogels tegen VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Gerben Dorrestijn uit Loenen aan de Vecht.

Locatie: Sportpark “De Bree-West” te Scherpenzeel.
Aanvang: 14.30 uur


Meer nieuws Overzicht