VVA verslaat sv. Nieuw Utrecht

21-03-2024

Zaterdag 16 maart ’24 kregen de toeschouwers op sportpark “De Meent” een enerverende, spannende en meeslepende wedstrijd voorgeschoteld tussen VVA Achterberg en de bezoekers sv. Nieuw Utrecht. Toen de stofwolken opgetrokken waren stond er voor VVA een mooie 3-2 overwinning op het scorebord.

VVA startte slecht aan deze wedstrijd en het ontbrak aan scherpte. Hiervan profiteerde sv. Nieuw Utrecht al na 5 minuten en kwam het via Meric Bayazit op een 1-0 voorsprong. sv. Nieuw Utrecht speelt de laatste weken met wisselende samenstellingen, maar desondanks is het een team met technisch begaafde en geslepen voetballers die op het randje spelen. VVA pakte het vervolgens goed op en kreeg mogelijkheden via Wesley van Beijnum en Luuk Bender, maar zij troffen geen doel. Maurice de Ruiter teisterde met zijn schot de buitenkant van de paal. Na ruim een half uur spelen kwam VVA op gelijke hoogte. Wesley van Merkestein werd in de rug gelopen en de toegekende vrije trap werd door Giovanni Scharrenberg vanaf 25 meter in het Utrechtse net geschoten. 1-1 Leek de ruststand te worden, maar net voor rust wist Sercan Kundal met een vrije trap van buiten de 16-meter keeper Wilco Verwoerd te verrassen en stond het 1-2.

In de rust werd het strijdplan voor de 2e helft doorgenomen en kwam Nick ter Burg in de ploeg voor Bjorn Looijen en ging VVA op zoek naar de gelijkmaker. Eerst moest keeper Wilco Verwoerd nog redding brengen op een schot van Serdar Akkanat, maar daarna trok VVA het spel naar zich toe. De gelijkmaker viel in de 58e minuut, toen Mike Jansen koppend scoorde. VVA controleerde de wedstrijd en kwam in de 63e minuut op voorsprong door een doelpunt van Maurice de Ruiter. VVA kreeg nog een aantal mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar faalde in het goed uitspelen van deze mogelijkheden. In de 83e minuut moest VVA met 10 man verder, nadat Maurice de Ruiter een rode kaart voorgeschoteld kreeg van scheidsrechter Barrales uit Amsterdam. Even later moest Giovanni Scharrenberg ook vertrekken met 2x geel. In totaal trok de scheidsrechter in deze, overigens sportieve, wedstrijd maar liefst 10 gele kaarten en dus 2x rood. Met 9 tegen 11 moest VVA de overwinning over de streep trekken en toen de scheidsrechter na 99 minuten afblies bleven de punten in Achterberg.