Topper SteDoCo – VVA’71 eindigt onbeslist in 2-2

11-04-2015

De topper in de hoofdklasse A tussen koploper SteDoCo en achtervolger VVA’71 is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. VVA’71 moest winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap maar de Achterbergers konden in Hoornaar de thuisclub niet aftroeven. In de kopgroep speelde verder ODIN’59 gelijk tegen SDC Putten en verloor Achilles Veen met 1-0 van laagvlieger Montfoort. Door deze resultaten blijft SteDoCo met nog 4 wedstrijden te spelen een  voorsprong van 5 punten houden op ODIN’59 en 6 punten op VVA’71 en lijkt de ploeg de titel en promotie naar de topklasse niet meer te kunnen ontgaan. Voor VVA’71 is het belangrijk de derde plaats na SteDoCo en ODIN’59 vast te houden zodat deelname aan de nacompetitie nog in het verschiet ligt.
Trainer Johan de Man startte met dezelfde basis als de laatste wedstrijden wat betekende dat de weer van een blessure herstelde Rogier Gerritsen op de bank begon. Bij rust leidde VVA’71 met 0-1 door een doelpunt van Ruben Rip na een blunder van de SteDoCo doelman. Nu rust stelde SteDoCo echter binnen een kwartier orde op zaken door twee keer te scoren waarbij de eerste een eigen doelpunt van Christy Bonevacia was. Nadat eerst Denny van Loen nog een goede mogelijkheid had om te scoren komt VVA’71 toch vlak voor tijd alsnog langszij via een vrije trap van Mourad Marbouh. In de laatste minuten werd nog alles op alles gezet om toch de drie punten mee terug te nemen in de bus naar Achterberg met als gevolg dat SteDoCo ruimte en scoringsmogelijkheden kreeg. 2-2 zou uiteindelijk ook de eindstand worden van de wedstrijd waarin de arbitrage helaas niet bepaald een sterke indruk maakte.

Opstelling: Jaimy Schaap, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Koen Oost, Jorik van Ruiswijk (83. Mike Versloot), Ioannis Karafillakis, Christy Bonevacia (74. Leo van Eem), Mourad Marbouh, Anouar Tmim (52. Rogier Gerritsen), Denny van Loen, Ruben Rip