VVA morst punten in Maarssen

09-04-2024

Zaterdag 6 april ’24 ging VVA Achterberg op bezoek bij laagvlieger vv. Maarssen met het doel om 3 punten toe te voegen aan het totaal, maar de scherpte ontbrak in deze wedstrijd, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht, en daardoor eindigde de wedstrijd in een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

vv. Maarssen startte sterk en VVA kreeg in de eerste 7 minuten al 4 corners te verwerken. Bij de Achterbergers was het rommelig en ontbrak de scherpte, maar omdat vv. Maarssen ook verder geen vuist kon maken bleef de schade beperkt. Het eerste gevaar van VVA kwam in de 18e minuut, toen Wesley van Beijnum na een goede aanval de bal naast schoot. Vervolgens waren er 2 kansen voor vv. Maarssen, maar Anis Ziani schoot over het doel en José Valencia Rodriguez dwong keeper Wilco Verwoerd tot een redding. Net na het halve uur ging Wesley van Merkestein alleen op de doelman van vv. Maarssen af, maar de assistent-scheidsrechter vlagde geheel ten onrechte voor buitenspel en zo ging deze kans verloren. Even later had VVA pech, toen een schot van Nick ter Burg tegen de lat belandde.

In de 2e helft moest het gaan gebeuren om de volgende uitoverwinning sinds 7 oktober ’23 (4-2 winst bij VVOP) mee naar Achterberg te nemen en VVA ging prima van start in de 2e helft. In de 55e minuut kwam VVA op een 1-0 voorsprong, toen Wesley van Beijnum uit een scrimmage scoorde. Er volgden meer kansen voor VVA om de voorsprong te vergroten, maar de scherpte en de overtuiging ontbraken om vv. Maarssen op de knieën te krijgen. Geheel tegen de verhouding in kwam vv. Maarssen op gelijke hoogte toen José Valencia Rodriguez de bal achter keeper Wilco Verwoerd wist te werken. Ook hier ontbrak weer de scherpte en het meedogenloos verdedigen, zoals dit seizoen al zo vaak gebeurde bij tegendoelpunten. VVA bracht nog de snelle Sander Keulen in het veld en hij werd nog een aantal keren gevaarlijk, maar hij kon toch ook niet het winnende doelpunt maken.

Trainer Dik Peter van Ton baalde van de puntendeling: “We hadden het duel onder controle. We moeten die 0-1 over de streep trekken, maar door een gebrek aan scherpte krijgen we de 1-1 tegen. Wij zitten in de positie dat we elk punt nodig hebben. We konden iets van lucht krijgen omdat de verschillen onderin klein zijn."

De komende weken zal VVA nog volop aan de bak moeten om minimaal bij de eerste 9 te eindigen, zodat het 2e klasserschap met nog een jaar verlengd wordt, anders volgen er play-off wedstrijden voor handhaving.