VVA ontvangt sv. Nieuw Utrecht

15-03-2024

Zaterdag staat de belangrijke wedstrijd tegen sv. Nieuw Utrecht op het programma en moet de kater van de nederlaag van vorige week tegen FC de Bilt worden weggespoeld. VVA staat nog wel steeds op een veilige 9e plaats op de ranglijst, maar het moet niet verder zakken, want anders komt het in de gevarenzone terecht. De voorsprong op de directe achtervolgers is minimaal.

Op zaterdag 28 oktober ’23 verloor VVA met 5-1 in Utrecht en speelde het een redelijke eerste helft en een hele slechte tweede helft. Het enige VVA-doelpunt werd gescoord door Wesley van Beijnum.

sv. Nieuw Utrecht is winnaar geworden van de eerste periode. In 8 wedstrijden behaalden ze 19 punten en eindigden ze voor VRC, maar in de tweede periode presteerden ze veel minder. In 9 wedstrijden werden slechts 8 punten behaald en eindigde het 3 punten onder VVA. sv. Nieuw Utrecht mist zaterdag in ieder geval Tolga Demirci en Wendel Fogatie wegens schorsingen.

Door de nederlaag van vorige week tegen FC de Bilt is de voorsprong van VVA op de naaste concurrenten geslonken. VVOP volgt op 1 punt, de Merino’s op 4 punten, Lunteren op 6 punten, Maarssen op 7 punten en FC Hilversum op 13 punten. Deze clubs moeten op afstand gehouden worden om uit de gevarenzone te blijven. De nrs. 13 en 14 degraderen rechtsreeks naar de 3e klasse en de nrs. 10, 11 en 12 spelen play-off wedstrijden voor handhaving in de 2e klasse. Tegen de Merino’s, Lunteren en Maarssen moet de komende weken nog gespeeld worden, dus ook dat worden belangrijke wedstrijden. De achterstand op de 7e plek is slechts 1 punt op sv. de Valleivogels en FC Breukelen en FC Breukelen komt binnenkort op bezoek in Achterberg. Het kan dus nog alle kanten op.

De wedstrijd VVA Achterberg tegen sv. Nieuw Utrecht staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Julio Barrales uit Amsterdam.
VVA Achterberg wenst alle bezoekers aan deze wedstrijd op sportpark “De Meent” een mooie en sportieve voetbalmiddag toe.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur