VVA JO8 wint overtuigend van CDW!

04-10-2019

Van uw aandachtig supporter:

Het is al weer enige tijd geleden dat ik contact heb gezocht met de mediagoeroe van onze vereniging voor een bijdrage aan onze wereldwijd bekend zijnde webpagina.

Maar het is weer hoog tijd want er gebeuren weer hele mooie dingen binnen onze vereniging. Zoals u weet ben ik een vaste supporter van de club en verzot op het spelletje voetbal. Vooral de uitvoering van de jongste generatie is geweldig om naar te kijken.

VVA is een kleine club in het buitengebied van ons mooie dorp. En hoewel de locatie zo van een mooi schilderij lijkt af te komen, is de andere kant van de medaille dat door diezelfde ligging van de locatie de aanwas al sinds jaar en dag beperkt is. VVA is blij en trots op een ieder die zich bij de club aansluit.

Enige jaren geleden zijn we op zaterdag gestart met de kabouter/mini trainingen bij VVA. De allerjongste generatie spelenderwijs om laten gaan met een bal maar ook leren om in teamverband samen dingen te gaan doen met respect voor elkaar en de tegenstander. Maar bovenal plezier hebben in het spelletje.

En ja als ze dan klaar zijn voor het echte werk, dan gaan ze de competitie in. En zo ook dit jaar. We hebben er weer een nieuw elftal bij. VVA Achterberg JO8! En wat voor een elftal.

Afgelopen zaterdag was voor hen de 2de wedstrijd van het seizoen thuis tegen CDW. Na een verloren eerste wedstrijd (onwennig, voor het eerst op een groot veld, onder de indruk, enz) stond afgelopen zaterdag de 2de competitiewedstrijd op het programma. De oproep die vorige week op de site werd geplaatst bij pupil van de week was massaal gehoor aan gegeven. Met grote getalen stonden de supporters op gepaste afstand langs het veld.

Ik weet niet wat dat met de mannen heeft gedaan maar volgens mij hebben ze er de best mogelijke motivatie uit gehaald. We zijn nu bijna een week verder maar ik kan nog nauwelijks bevatten wat we daar die ochtend hebben mogen aanschouwen. Ik vergelijk het vandaag (03-10-2019) met de wedstrijd die Liverpool gisteravond in de Champions league speelde tegen Red Bull Salzburg.

VVA startte deze ochtend voortvarend. Onder leiding van scheidsrechter (en trainer) Gijs-Jan en coach Thijmen van Eldik begon VVA fel aan het duel. Met Kaj van Eldik en Dave ter Haar centraal achterin en net daarvoor Timo van Wijk was er voor CDW geen doorkomen aan. Het leek er op of dat deze drie toppers al jaren met elkaar samen speelden. Op zijn Virgil van Dijk’s was er gedurende de wedstrijd volledig overzicht en controle. Zowel verdedigend als opbouwend.

En mocht CDW toch nog een poging op het doel wagen stond Dylano van Orsouw als een ware goalie zijn mannetje. Met enkele puntgave reddingen wist hij zijn doel schoon te houden.

Op het middenveld stonden de spelbepalers Bram de Groot en Daley van Beek. Zij waren continue aanspeelbaar en wisten vanuit iedere positie hun medespelers perfect te bereiken. En ja als je dan zo’n stabiele achterhoede en bewegelijk middenveld hebt, is het voor de 2 spitsen Milan van de Weerd en Jan Nouris heerlijk voetballen. Twee uiterst creatieve spelers die elkaar keer op keer wisten te vinden. Met Jan op de 10 positie deed hij continue het voorbereidende werk voor Milan.

Het duurde ook niet lang alvorens VVA een voorsprong op het scorebord wist te noteren. Een crosspass van Kaj over de hele werd door Bram richting Jan gekopt. Zonder na te denken gaf Jan de bal aan Milan die simpel de 1-0 kon binnentikken. CDW had hier duidelijk niet op gerekend en was volledig van slag. VVA maakte hier handig gebruik van en via een uitstekende actie van Timo en een hakbal van Daley kwam de bal weer bij Milan. Met een hard venijnig schot wist hij binnen 5 minuten de 2-0 binnen te knallen. CDW krabbelde weer wat op maar de stoomtrein van VVA was al in gang gezet. Een lange hoge uittrap van Dylano belande bij Dave die de bal met een volley verlengde richting Milan. En ja zoals bij de eerste twee doelpunten wist hij ook nu de bal snel en behendig achter de doelman van CDW te werken 3-0 en dus een hattrick van Milan.

En dan komt het moment (net als bij Liverpool gisteravond) VVA staat met 3-0 voor en het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Echter CDW rechtte de rug en begon vol op de aanval te voetballen. VVA had hier geen antwoord op en binnen de kortste keren stond het 3-1. CDW putte hieruit hoop en ging vol gas door en binnen 5 minuten stond het 3-3. Misschien lag het aan de shirts of iets (CDW speelt ook in rood/blauw) maar VVA was even volledig de weg kwijt.

Echter was het de coach Thijmen die rustig en kalm bleef en met een paar tactische wissels zijn ploeg weer aan het voetballen kreeg. En dan zie je dat wanneer de controle weer terug is, de kwaliteit van de spelers ook weer naar boven komt. VVA begon weer aan hetzelfde spel als in de eerste 15 minuten en al vrij snel in de tweede helft wist Milan op aangeven van Dylano (keepershandschoenen inmiddels over gegeven aan Daley) met een sprint richting doel de 4-3 binnen te schieten. De vreugde was groot maar nu bleef het spel ook nog eens buitengewoon goed. CDW probeerde het nog wel maar VVA speelde voortreffelijk. Op een enkele kans na kon het ook goed spelende CDW weinig meer inbrengen en als het al gebeurde wist ook Daley zijn ploeg met katachtige reddingen in de wedstrijd te houden.

Na een mooie aanval over veel schijven werd Timo na een fantastische dribbel op 20 meter voor het doel onderuit gehaald. De daarop volgende vrije trap werd op geweldige wijze wederom door Milan binnen geschoten 5-3. CDW gaf de moed op en VVA speelde de wedstrijd gecontroleerd uit.

Twee minuten voor tijd was het Dave die met een lange run langs de lijn die de bal wist voor te geven op Bram. Die op zijn beurt na een één/tweetje met Jan de bal wederom bij Milan wist te krijgen. En ja als je er al 5 hebt gemaakt is de 6de ook geen probleem. Met een droge binnen schuiver tekende hij voor de 6-3 en daarmee ook voor een dubbele hattrick.

Dit was ook gelijk de eindstand van de wedstrijd. Na afloop was de euforie groot en zowel bij publiek als bij de spelers werd de overwinning uitgebreid gevierd.

Het is geweldig om te zien welke beleving deze mannen hebben en met de passie waarmee er word gespeeld. Onbevangen, vrij en met heel veel plezier. Ik nodig u van harte uit om het eens met eigen ogen te aanschouwen. Welk elftal u ook bezoekt het is een genot om naar te kijken.

Want dit is voetbal en zo hoort het te zijn.