VVA Achterberg wint kraker met 3-1

09-05-2022

De derby, kraker, toptreffen, de kraker der krakers. In aanloop naar deze wedstrijd werd er volop geschreven in de regionale pers over deze clash en natuurlijk zijn wedstrijden van VVA Achterberg tegen Candia’66 altijd bijzondere wedstrijden. Ook deze wedstijd was geen hoogstaande wedstrijd, maar de spanning vergoedde veel. Na een 0-1 achterstand wist VVA Achterberg de wedstrijd met 3-1 te winnen.

Grootse opkomst van beide teams
Beide teams werden groots onthaald op het speelveld met veel vuurwerk, fakkels en opzwepende muziek, dus ook het talrijke publiek (ca. 650 man) had er zichtbaar zin in. Voor de spelers waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken. In dit soort wedstrijden gaat het ergens om, 2 goede ploegen, heerlijk weer en veel publiek. De spelers van VVA Achterberg werden begeleid door de spelers van de JO10-1.

VVA Achterberg startte moeizaam en had veel moeite in de opbouw. Er werd te gehaast gespeeld en daardoor werden er veel ballen ingeleverd aan de tegenstander en was het rommelig. Het kreeg daarvoor na 18 minuten de rekening gepresenteerd toen Tijmen Bos van ruime afstand doelman Wilco Verwoerd wist te verschalken. Daarna kwam VVA Achterberg wat beter in het spel en via een strafschop, benut door Rick Degenaar werd het na 25 minuten 1-1. Er waren veel discussies na afloop over deze strafschop, omdat sommigen (lees Candianen) vonden, dat het een makkelijk gegeven strafschop was, maar hands = hands, dus de scheidsrechter had het goed beoordeeld. Verder werd er niet meer gescoord voor de rust al schoten beide teams nog wel een keer op de paal.

Getergd uit de kleedkamer
Tijdens de rust had trainer Dennis Koorn even de puntjes op de welbekende i gezet en kwam VVA Achterberg getergd uit de kleedkamer. De eerste 20 minuten van de 2de helft kwam Candia nauwelijks van eigen helft af, maar geleidelijk konden ze onder het juk van VVA Achterbrg uitkomen en gevaarlijk worden met schoten net naast en tegen de buitenkant van de paal.

Het venijn zat hem in de staart. In de 86e minuut ging Rick Degenaar alleen op keeper Mark van Tongeren af deze kon alleen ten koste van een strafschop Degenaar tot stoppen dwingen. Opnieuw een strafschop en opnieuw was het Rick Degenaar die de strafschop feilloos binnenschoot. Candia probeerde nog aan te zetten voor de gelijkmaker en dat betekende dat er meer ruimte kwam voor VVA Achterberg. Een verre uittrap van keeper Wilco Verwoerd bereikte de ingevallen Rogier de Graaf en deze wist een verdediger in de luren te leggen en de keeper te passeren. Kreeg VVA Achterberg teveel of Candia te weinig? Op basis van de 1ste helft misschien wel, maar op basis van de 2de helft was de overwinning verdiend. Na het eindsignaal van scheidsrechter Grupstra brak er een geweldig feest los bij spelers, staf en supporters van VVA Achterberg.

Dit feest werd na de wedstrijd voortgezet met optredens van John de Bever en DJ Melvin. Alle wedstrijdsponsors waren uitgenodigd en na de wedstrijd was er een buffet verzorgd door Toko Veenendaal, waar zowel spelers van VVA Achterberg als van Candia’66 gretig gebruik van maakten en er in een gemoedelijk sfeer nagepraat werd over de wedstrijd.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Kay van der Harst (74e Mark van Ruiswijk), Nico van Laar, Wesley Rocourt (88e Patrick van der Laan) , Melchior Onderstal, Bart Prins, Ilias Abba, Gijs van Roekel (84e Maik Veenendaal), Wesley van Beijnum (84e Rogier de Graaf), Rick Degenaar en Wesley van Merkestein.

Dinsdag 10 mei ’22 staat de volgende derby op het programma, want dan komt vv. Musketiers op bezoek. Deze wedstrijd op sportpark “De Meent” begint 20.00 uur.

De wedstrijd tegen Candia’66 is gefilmd door Jaap Voetbal. Op het YoutubeJaapvoetbal kanaal kunt u deze wedstrijd bekijken.