VVA wint moeizaam bij hekkensluiter Oranje Wit

21-04-2019

Onder leiding van de nieuwe trainer Jan Veldhuizen stond voor VVA Achterberg de uitwedstrijd bij het bijzonder zwakke Oranje Wit op het programma. Het werd een moeizame wedstrijd voor de Achterbergers - waar het lek nog niet boven is - met uiteindelijk een moeizame 1-3 overwinning en de volle 3 punten.

Er valt in dit soort wedstrijden weinig te winnen, een grote overwinning is standaard dit seizoen tegen Oranje Wit. De ploeg uit Elst die vaak moeite heeft om voldoende spelers op te stellen had er vandaag genoeg en zelfs enkele wissels.

VVA begon moeizaam en onzeker aan de wedstrijd, de gebeurtenissen rondom de trainerswissel waren nog niet verwerkt. Het duurde tot de 30e minuut voordat VVA de eerste kansen kreeg. De paal, de lat en een aantal prima reddingen van de Elster doelman zorgden voor een 0-0 ruststand.

Na rust kwam Oranje Wit verrassend op 0-1 na een uitbraak en een inschattingsfoutje van VVA doelman Wilco Verwoerd. De Achterbergers moesten in de achtervolging, en dat ging niet vanzelf. Opnieuw de paal voorkwam een doelpunt en een 100% kans voor Dwight Keeldar ging er niet in. Uiteindelijk scoorde VVA via Kevin van Offeren, Dwight Keeldar en in de laatste minuut Yat Win Law nog 3x.

Het dappere team van Oranje Wit was erg tevreden met de 1-3 en de muziek in de kantine ging op luid. Voor VVA viel er weinig te vieren, toch staat het team 2e en heeft het alles nog in eigen hand om nacompetitie te halen. De komende twee weken staan geen wedstrijden op het programma. Dit geeft Jan Veldhuizen en het team tijd om zich voor te bereiden op de laatste 3 wedstrijden en een mooi toetje.

Volgende wedstrijd 11 mei thuis tegen SVMM op Sportpark De Meent. Aanvang 14:30 uur.