VVA Achterberg wint met 3-1 in Helmond

31-10-2022

Zaterdag 29 oktober jl. speelde VVA Achterberg een uitwedstrijd tegen het Helmondse sv. De Braak. Een verre uitwedstrijd op het late tijdstip van 17.15 uur. Bij sv. De Braak gaan ze bezig met een grote renovatie van het sportpark en aangezien sv. De Braak een grote vereniging is, moeten ze nogal wat schuiven in hun wedstrijdprogramma’s om alle teams te kunnen laten voetballen.

De busreis was prima, het weer was geweldig en de ontvangst bij sv. De Braak was aller hartelijkst. Met 9 punten uit 4 wedstrijden was het de bedoeling om een goed vervolg te geven aan de laatste 3 competitiewedstrijden waarin de volle winst werd behaald. sv. De Braak werd vorig seizoen met een straatlengte voorsprong kampioen in de 4de klasse, maar stond nu pas op 3 punten. In de vooraankondiging maakte sv. De Braak er gewag van, dat er een kampioenskandidaat op bezoek kwam, dus blijkbaar was er ontzag voor VVA Achterberg.

Aangezien de selectie redelijk compleet is, moest de technische staf een aantal keuzes maken en werd er een tactisch plan uitgewerkt om sv. De Braak op de juiste wijze te bestrijden. Rick Degenaar was nog niet helemaal wedstrijdfit, dus startte hij op de bank. In het eerste kwartier was VVA Achterberg veelvuldig in balbezit, maar werden er geen kansen gecreëerd. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg sv. De Braak wat meer vat op het spel, maar ook zij konden niet tot echt grote kansen komen. Net voor het half uur kwam VVA Achterberg op een terechte voorsprong. Met een mooi opgezette aanval kwam de bal bij Wesley van Beijnum terecht en die kon Wesley van Merkestein in stelling brengen, die vervolgens de 0-1 op het scorebord wist aan te tekenen. Nog geen 5 minuten later, scoorde Wesley van Merkestein opnieuw, maar de assistent-scheidsrechter had geheel ten onrechte zijn vlag in de lucht gestoken voor buitenspel en scheidsrechter De Wit uit Dodewaard nam dat signaal over, dus bleef het 0-1. Net voor rust was er nog een mogelijkheid voor sv. De Braak, maar dat leverde geen doelpunt op. Ruststand 0-1.

Trainer Koorn was ondanks de voorsprong niet helemaal tevreden over het vertoonde spel en bracht meteen na rust Rick Degenaar in het veld. Deze had slechts enkele minuten nodig om de 0-2 aan te tekenen en leek het erop alsof VVA Achterberg de wedstrijd eenvoudig uit kon voetballen. Een paar minuten later legde scheidsrechter De Wit de bal wel heel gemakkelijk op de stip. De bal kwam tegen een hand van een VVA-verdediger en sv. De Braak appelleerde gretig, dus moest keeper Wilco Verwoerd in actie komen. En dat deed hij met verve, want hij keerde op fraaie wijze de inzet van Pim Heeren. Dat was een domper voor sv. De Braak en het kreeg meteen nog een domper te verwerken, want enkele minuten later scoorde Wesley van Beijnum de 0-3. Na ruim 20 minuten spelen in de 2de heft wist sv. De Braak toch een tegendoelpunt te scoren en was VVA Achterberg even de controle kwijt. Toch kreeg VVA Achterberg nog een aantal goede kansen, maar wist deze niet te benutten, waardoor sv. De Braak hoop bleef houden om nog te kunnen scoren, maar verder dan een bal die van de lijn werd gehaald door Nico van Laar kwam men niet.

Een terechte overwinning voor de Achterbergers en daar waren de gastheren het ook zeker mee eens. Na de wedstrijd was er een aangenaam verblijf in de bestuurskamer van sv. De Braak en begrijpen we inmiddels, dat “Het leven goed is in het Brabantse land”.