VVA verliest topper bij Vriendenschaar

03-03-2019

Onder het oog van veel publiek stond op een fris en winderig sportpark in Culemborg de topper tussen koploper VVA en directe achtervolger Vriendenschaar op het programma. Beide ploegen met de ambitie te promoveren, het liefst rechtstreeks. Vriendenschaar moest winnen om bij te komen, VVA mocht niet verliezen om de koppositie te behouden.

Het werd een boeiende wedstrijd waar in alles te voelen was dat er veel op het spel stond. De eerste helft een beter Vriendenschaar, de tweede helft een beter VVA. Het was uiteindelijk Vriendenschaar wat met een 2-0 overwinning als winnaar van het veld stapte. Gezien de kansen niet geheel onverdiend.

In de eerste helft begon Vriendenschaar beter dan VVA aan de wedstrijd. Het speelde in een hoog tempo, verzorgd voetbal en scherp in de duels. VVA speelde niet compact genoeg en liep hierdoor achter de feiten aan in de eerste fase. In de 18e minuut verspeelde VVA de bal slordig in de opbouw, wat direct werd afgestraft door de aanval van Vriendenschaar, 1-0 voor de thuisploeg.

In het vervolg van de eerste helft bleef Vriendenschaar de betere ploeg, met in de 33e minuut nog een goede redding van VVA doelman Nick van der Linden. Toch kwam VVA al iets beter in de wedstrijd en kwamen er kleine kansjes. Het gevaarlijkst was Dweight Keeldar nog die goed doorkwam, waarbij de scheidsrechter de bal zomaar op de stip had kunnen leggen. Zelfs op de beelden moeilijk te zien, maar de verdediger lijkt de bal te raken voordat de overtreding werd gemaakt.

Na rust een compleet ander beeld. Met Marwan van Heugten voor de ziekelijke Kevin van Offeren kwam VVA veel beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg. Het werd een offensief van 45 minuten richting het doel van Vriendenschaar, waarbij de thuisploeg gevaarlijk bleef in de omschakeling. De 1-1 hing in de lucht, met een bal op de paal en een bal van de lijn was Marwan van Heugten het dichtst bij de gelijkmaker. Helaas voor VVA viel het doelpunt niet, mede door toedoen van de uitstekende keeper van Vriendenschaar. Aan de andere kant hield Nick van der Linden VVA in de wedstrijd met enkele goede reddingen. VVA nam steeds meer risico, zoals vaak viel vlak voor tijd de beslissende 2-0 in de omschakeling.

Een zure nederlaag voor VVA wat hiermee zijn koppositie kwijt, gelijk in punten met Vriendenschaar maar achter in doelsaldo.

Over drie weken staat de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar alweer op het programma, een mooie kans op revanche voor de Achterbergers.

Hoewel deze twee ploegen bovenaan staan, zit ook Lienden nog op het vinketouw op 5 punten achterstand. Beide ploegen moeten nog naar Lienden. Daarnaast zijn ook Voorwaarts en Achterveld niet te onderschatten en kunnen andere teams als bijvoorbeeld DVSA, SVMM, SVP en Echteld op een goede dag ook boven zichzelf uitstijgen. De competitie is nog lang niet beslist.

Volgende week 9 maart ontvangt VVA Achterberg thuis het fysiek sterke SVF uit Cothen. Aanvang 14:30 op Sportpark De Meent.