VVA Achterberg wint eenvoudig van ‘t Goy

22-05-2022

VVA Achterberg behaalde afgelopen zaterdag een vrij eenvoudige 4-1 zege op vv. ’t Goy. De rust werd ingegaan met een 2-0 voorspong en toen vv. ’t Goy vlak voor tijd op 2-1 kwam, leek het nog even spannend te worden, maar met 2 doelpunten in de slotminuten stelde VVA Achterberg orde op zaken.

Vooraf was er wel enige spanning, want in de heenwedstrijd bij en in ’t Goy sleepte VVA Achterberg in de slotseconden (8ste minuut blessuretijd) een gelijkspel uit de strijd en bleek ’t Goy een geduchte tegenstander die het VVA Achterberg erg lastig maakte. Veel strijd en passie en gevaarlijk bij dode spelmomenten vanwege de lengte van een aantal spelers waren gevaarlijke wapens destijds. Tijdens de warming-up moest Gijs van Roekel helaas afhaken met een voetblessure en werd in de basiselftal vervangen door Jasper van Daalen, die de afgelopen week weer voor het eerst op het trainingsveld stond na zijn elleboogbreuk en Jasper speelde tegen ‘t Goy een belangrijke rol op het middenveld.

De wedstrijd was eigenlijk snel gespeeld, want binnen het half uur stond VVA Achterberg op een comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van Rick Degenaar en Wesley van Merkestein. VVA Achterberg verzuimde door te drukken om de wedstrijd vroegtijdig te killen. ’t Goy was niet bij machte om het VVA Achterberg erg lastig te maken en zo was de ruststand 2-0. Trainer Dennis Koorn was, ondanks de 2-0 voorsprong, niet helemaal tevreden over het vertoonde spel in de 1ste helft. Er werd teveel ruimte tussen de linies opengelaten, er waren teveel slordigheden in de bal-aannames en de passing, dus dat moest duidelijk beter in de 2de helft.

De 2de helft gaf een zelfde spelbeeld als de 1ste helft en had VVA Achterberg de totale controle over de wedstrijd. Waar trainer Bram van Hamersveld van ’t Goy het gevoel had totaal weggespeeld te worden, leek het toch nog even spannend te worden toen de ingevallen Tom Spithoven in de 86ste minuut de 2-1 scoorde. VVA Achterberg zette echter even een tandje bij en scoorde in de laatste minuten nog 2 treffers via Wesley van Merkestein en Rick Degenaar en zo bleven de 3 punten in Achterberg.

Na afloop bleek dat DEV Doorn (met een veredeld B-elftal) de wedstrijd tegen Candia’66 met 4-1 wist te winnen, dus het blijft ook de komende week nog spannend in de race om het kampioenschap.

Zaterdag 28 mei ’22 gaat VVA Achterberg op bezoek bij SVF in Cothen. De aanvangstijd van deze wedstrijd op sportpark “De Nieuwe Kamp” is 14.30 uur. DEV Doorn gaat op bezoek bij Bunnik’73.