Even voorstellen .... (of hoeft het niet?)

03-09-2021

Het bestuur is blij te kunnen melden dat Henk Kluitenberg zich beschikbaar heeft gesteld voor de functie van secretaris, als opvolger van Gijs-Jan Baardman. Henk is 24 jaar geleden bij VVA (toen nog '71) gekomen met zijn zoons Friso en Wytze. Vanaf het begin is hij binnen onze vereniging actief geweest, als jeugdleider, als lid van de jeugdcommissie, als wedstrijdsecretaris, als scheidsrechter (nog steeds), als organisator van jeugdtoernooien en scheidsrechtersopleidingen en waarschijnlijk zien we nog wat over het hoofd.

Als bestuurslid heeft Henk een ruime ervaring. In zijn studententijd was hij al secretaris van een 2e-klasser KNVB-vereniging (dvv Delft), alwaar hij ook scheidsrechter en jeugdleider was, enkele jaren het clubblad (nog op papier) verzorgde, toernooien organiseerde en bijv. ook de statuten van de vereniging moderniseerde.

Deze laatste activiteit herhaalde Henk bij de accordeonvereniging Philharmonica (waar hij 5 jaar lang penningmeester/secretaris was) en bij de basketbalvereniging Black Stars (waar hij 4 jaar lang penningmeester was). Op dit moment verzorgt Henk als vrijwilliger de ledenadministratie bij de AWN - de vereniging van vrijwilligers in de archeologie met landelijk 2100 leden verdeeld over 24 afdelingen. Ook hier was Henk van 2016 tot 2020 (landelijk) secretaris en moderniseerde hun statuten met bijbehorend huishoudelijk reglement.

Ook sportief gezien was Henk zeer succesvol: zo werd hij eind jaren '70 afdelingskampioen met dvv Delft 8

en begin jaren '80 afdelingskampioen met dvv Delft zaal-1, kortom een glansrijke carrière, die (op 39-jarige leeftijd)in 1989 door een knieblessure moest worden beëindigd: hij kon fluiten naar zijn droom van Eredivisie. Hij fluit gelukkig nog steeds.

VVA Achterberg is blij met het aantreden van Henk - tot de eerstkomende ALV nog ad interim - zowel op basis van zijn ervaringen als op basis van zijn clubgevoel voor onze vereniging. De overdracht van Gijs-Jan naar Henk zal - gezien hun jarenlange samenwerking - soepel verlopen.
Als voorzitter ben ik verheugd zo'n stuk ervaring in onze vereniging welkom te heten, alhoewel 'welkom ?': Henk is nooit weggeweest. En Henk kennende, vermoed ik dat hij denkt "Het had ook wel een onsje minder gemogen. Ik kom gewoon weer wat doen". En dat is VVA : DOEN !

Egbert van der Burg, voorzitter