VVA E1 kampioen !!

28-04-2015

Zaterdag 25 april was het zover, de kampioenswedstrijd van de E1 tegen de nummer twee Schalkwijk. In de najaarscompetitie hadden de jongens al kans om kampioen te worden, in een alles of niets wedstrijd werd toen verloren van DVSA. De reden was toen vooral spanning en zenuwen waardoor er slecht gevoetbald werd.
Deze keer was het minder spannend, ook bij verlies zouden er nog volop kansen zijn. De voorsprong op nummer twee Schalkwijk en nummer drie GVVV was immers royaal. Toch is het geweldig om kampioen te worden in een thuiswedstrijd met veel publiek. De basis voor het kampioenschap was gelegd in de uitwedstrijd in Schalkwijk enkele weken geleden waar zonder 'sterspelers' Arthur en Bas met heel goed voetbal een verdiende 3-3 uit het vuur werd gesleept en de uitwedstrijd tegen Musketiers vorige week waar met hard werken en doorzetten een 3-4 overwinning werd behaald.
Zaterdagmorgen 10:15 uur was het echter zover. Toch erg strakke koppies, de spanning was voelbaar. De opdracht van trainer Ronald was duidelijk. Druk zetten, duels winnen en blijven voetballen. Zolang je de duels wint blijf je in de wedstrijd. En dat ging goed. Schalkwijk begon zeer verdedigend en probeerde zo lang mogelijk de nul te houden en middels een uitval gevaarlijk te worden. Gevaarlijk eruit komen lukte echter niet, dat werd steeds weer opnieuw voorkomen door middenvelders Daan en Thijs die goed omschakelden en de verdedigers Bas en Robin die zeer goed en scherp verdedigden. Keeper Sergio had daarom maar weinig te doen.
Aanvallend was het steeds dreigend. Luca die door hard werken zijn kansen creëerde, maar zeker ook de middenvelders Arthur en Thijs die dreigend waren. De 1-0 door Luca was dan ook dik verdiend en gaf de jongens vleugels. De 2-0 van Jordy was een plaatje. Een goede aanval werd door Jordy na een goede aanname met een mooie schuiver afgerond. De wedstrijd was onder controle en door nog eens twee prima doelpunten van Luca werd de eindstand van 4-0 bereikt. Voor het publiek ondanks enkele regendruppels ook een mooie wedstrijd met veel mooie aanvallen, schoten op de lat en de paal en prima spel.
Door vanaf de eerste minuut goed en geconcentreerd te spelen heeft de tegenstander geen schijn van kans gehad. Een heel spannende wedstrijd geeft meer ontlading, maar trainer, leiders en ouders vonden het prima zo, lekker ontspannen kijken. Het gejuich bij het eindsignaal was eerst wat behoudend, ook uit respect voor de tegenstander, maar het werd toch nog een mooi feestje. Bloemen, (kinder)champagne, drinken en friet horen erbij. Met kleren aan onder de douche mag ook alleen bij een kampioenschap en de kers op de taart was een prachtige bokaal die alle spelers kregen van trainer Ronald.
Spelers en trainer, van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap. Dik verdiend en we zijn trots op jullie !

Meer nieuws
Overzicht