Jos van Roekel bezorgt eerste elftal eerste winst

12-09-2015

Na de slechte competitiestart vorige week tegen SDC Putten heeft het eerste elftal zich in de uitwedstrijd tegen het uit de topklasse gedegradeerde Sparta Nijkerk sterk gerevancheerd. Na een 0-0 ruststand werd tegen een titelfavoriet een 1-2 overwinning uit het vuur gesleept. Voor een talrijk publiek was Sparta Nijkerk in de eerste helft de bovenliggende partij maar de beste mogelijkheden waren wel voor VVA'71 via Derek de Bruijn en Ruben Rip. Onmiddellijk na rust nam de thuisclub na onoplettendheid aan Achterbergse zijde de leiding maar snel daarna bracht Robin Koning de Achterbergers met een schot van 25 meter langszij. De bal passeerde via de onderkant van de lat de lijn en de assistent scheidsrechter zag prima dat de bal de doellijn passeerde. Vervolgens was het Jos van Roekel die na een prima assist van Javier Martina zijn eerste treffer op hoofdklasse niveau scoorde en daarmee VVA'71 de eerste drie competitiepunten zou bezorgen. In de slotfase werd het nog spannend toen de thuisclub alles op alles zette en de gelijkmaker wilde forceren. De hardwerkende VVA'71 ploeg, met een sterk spelend middenveld met Anass Lahnine, Robin Koning, Christy Bonevacia en Derek de Bruijn, hield stand en wist de overwinning over de streep te trekken. Een verdiende zege die met ontlading werd begroet.