VVA kopje onder in de Bilt

13-03-2024

Zaterdag 9 maart ’24 ging VVA Achterberg op bezoek bij FC de Bilt en keerde met een zeperd huiswaarts. In het eerste half uur van de eerste helft konden de Achterbergers prima partij bieden, maar daarna werd het een kansloze missie en keerde men met een 4-1 nederlaag terug naar Achterberg.

Maurice de Ruiter ontbrak in de wedstrijdselectie van VVA vanwege een bruiloft en dus stuurde trainer Dik Peters van Ton zijn team in een 4-4-2 opstelling het veld in. VVA startte prima en FC de Bilt had moeite om het spel van de Achterbergers te ontrafelen. Nadat Mike Jansen in de 9e minuut nog over het doel had gekopt, was het in de 11e minuut wel raak. Voor een onnodige handsbal op het middenveld van Jonas Delen gaf de prima leidende scheidsrechter Bram van den Boogaard uit Amersfoort een vrije trap en natuurlijk belastte Gio van Scharrenberg zich met dit klusje en zoals zo vaak dit seizoen wist hij Mike Jansen te vinden en die kopte de bal achter de keeper van FC de Bilt. VVA bleef in het eerste half uur prima op de been en controleerde de wedstrijd, dus er was geen vuiltje aan de lucht. Toch ging VVA met een 2-1 achterstand de rust in. Eerst was het in de 32e minuut Oguzan Demir die keeper Wilco Verwoerd met een schot in de bovenhoek kansloos liet en in de 39e minuut was het Okan Sahingoz die met een schot in de korte hoek FC de Bilt op voorsprong zette. Bij beide doelpunten was de Achterberge ploeg niet scherp genoeg en riep het zelf het onheil over zich af. Toch had het voor de rust nog 2-2 kunnen worden, maar Wesley van Merkestein krulde de bal net langs deze verkeerde kant van de paal.

In de rust werd er overgeschakeld naar het vertrouwde 4-4-3 systeem en werd Mike Jansen in de spits geposteerd, maar in de 2e helft presteerde VVA onder de maat en speelde het een kansloze wedstrijd. FC de Bilt besliste in de 71e en 73e minuut de wedstrijd. 3-1 Werd het door een doelpunt van Kjeld van der Sanden en invaller Youness Akhiat bepaalde de eindstand op 4-1. De 2e helft was een blamage en in de komende wedstrijden zal de ploeg beter voor de dag moeten komen, want anders komen de play-off wedstrijden naderbij.