Zwaar bevochten 1-2 overwinning voor VVA Achterberg

19-03-2022

Zaterdag 19 maart ’22 ging VVA Achterberg op bezoek bij vv. Oranje Wit in Elst. 2 Weken geleden speelde VVA Achterberg ook al in Elst, maar toen aan de Groene kant en werd er met 7-0 gezegevierd. In deze derby aan de Oranje kant werd het een veel moeilijkere middag en werd er een zwaarbevochten 1-2 overwinning behaald.

In de Achterbergse ploeg ontbraken Tim van Ginkel (herstellende van een ongeval) en Rick Degenaar (op de weg terug van een blessure) en de vakantievierende Mark van Ruiswijk en Wesley van Beijnum. In de basisopstelling ten opzichte van de laatste wedstrijd nam Jasper van Daalen de plaats in van Wesley van Beijnum, dus bleef het winnende team voor het grootste gedeelte intact. VVA Achterberg heeft het altijd moeilijk op bezoek bij Oranje Wit en het lijkt wel alsof Oranje Wit tegen de Achterbergers altijd een tandje meer bijzet. Het was zaterdag niet anders en trainer Niels Visser had zijn manschappen geïnstrueerd om vol de strijd aan te gaan en voor elke meter op het erg hobbelige veld te knokken. Die boodschap was bij de spelers van Oranje Wit goed ontvangen en er ontspon zich een spannende wedstrijd waarbij VVA Achterberg de betere ploeg was, maar geducht moest zijn voor de counters van Oranje Wit. Oranje Wit nam in de 17e minuut brutaal de leiding door Sam van Schuppen. Een struikelpartij in de 16-meter werd door de warrig leidende scheidsrechter beloond met een penalty en zo liep VVA Achterberg achter de feiten aan. Een aantal minuten later kreeg Wesley van Merkestein een unieke mogelijkheid om VVA Achterberg langszij te brengen. Hij ging alleen op keeper Ben Zeeman af, maar op het moment van schieten sprong de bal op een hobbel en ging de bal naast. Net voor het half uur kwam VVA Achterberg toch aan de verdiende gelijkmaker. Maik Veenendaal veroverde de bal en speelde naar Jorn Hiensch die vervolgens Wesley van Merkestein in stelling bracht om te scoren. Het was nu tijd om door te drukken voor VVA Achterberg, maar door goed keeperswerk van de Oranje Wit doelman werd er voor de rust niet meer gescoord.

In de 2de helft moest VVA Achterberg voor de winst gaan strijden, want puntverlies tegen deze laagvlieger moest voorkomen worden. Het werd echter niet gemakkelijk. Vele aanvallen werden terecht of onterecht afgevlagd door de grensrechter van Oranje Wit en er stond een doelman bij Oranje Wit op het doel, die uitgroeide tot man van de wedstrijd door bijna alles wat in zijn richting kwam uit het doel te ranselen. Met een aantal fantastische reddingen hield hij VVA Achterberg van scoren af, maar was hij in de 67e minuut toch kansloos bij een inzet van Jasper van Daalen en zo nam VVA Achterberg een verdiende 1-2 voorsprong. VVA Achterberg kreeg vervolgens meerdere kansen om de score uit te breiden, maar door de verkeerde keuzes te maken en de bekende Ben ‘sta in de weg’ gebeurde dit niet, zodat het tot de laatste seconden spannend bleef en zo werd een zwaar bevochten overwinning behaald.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Kay van der Harst (12e Mak Veenendaal), Nico van Laar, Wesley Rocourt, Melchior Onderstal, Bart Prins, Jorn Hiensch, Ilias Abba, Gijs van Roekel, Wesley van Merkestein en Jasper van Daalen.

Dinsdag 22 maart ’22 speelt VVA Achterberg weer een derby, want dan komt SV Panter uit Veenendaal op bezoek. De aanvangstijd van deze wedstrijd is sportpark “De Meent” is 20.00 uur.