Eerste elftal dreigt met lege handen te eindigen na onnodig 1-2 verlies

25-04-2015

Op een druilerig sportpark de Meent werd het een trieste middag voor de formatie van trainer Johan de Man. Thuis werd onnodig met 1-2 verloren van Jodan Boys. Door dit resultaat zakt de ploeg naar de vierde plaats op de ranglijst en komt de nummer 5 dichterbij. Opnieuw duur en teleurstellend puntenverlies tegen een laagvlieger waardoor het seizoen als een nachtkaars dreigt uit te gaan. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft de ploeg een klassering om in aanmerking te komen voor de nacompetitie niet meer in eigen hand. Het vele puntenverlies dit seizoen tegen laaggeklasseerden lijkt de ploeg uiteindelijk te gaan opbreken. Bij VVA'71 was Christy Bonevacia teruggekeerd in de basis na zijn wedstrijd schorsing. Het begin van de wedstrijd was rommelig met onzuiver spel van beide zijden. Hoewel de Achterbergers wat sterker waren werd er slap en inspiratieloos gespeeld. In de 32e minuut werd de leiding genomen door een doelpunt uit een strafschop van Rogier Gerritsen. Nog voor rust kwamen de gasten na een grote blunder aan Achterbergse zijde langszij. Vrij snel na rust werd het zelfs 1-2 na een kopdoelpunt van Jodan Boys. In de tweede helft kwam VVA'71 zelfs een paar keer goed weg met een bal op de lat en een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt. In de slotfase werd nog wel aangezet om de gelijkmaker te forceren maar tot resultaat zou het slotoffensief uiteindelijk niet leiden. Met een uiteindelijk teleurstellend 1-2 verlies als eindstand.

Opstelling: Jaimy Schaap, Roy Versluis, Ioannis Karafillakis, Koen Oost, Jorik van Ruiswijk, Rogier Gerritsen, Christy Bonevacia (Mike Versloot), Mourad Marbouh, Anouar Tmim (Khalid Marbouh), Denny van Loen, Ruben Rip.