VVA Achterberg verliest van koploper ESA

07-02-2023

Zaterdag 4 februari’23 hervatte VVA Achterberg de competitie en ging het op bezoek bij koploper ESA in Arnhem. Een top-affiche meteen na de winterstop met de mogelijkheid om de achterstand van 10 punten terug te brengen. Zover kwam het niet, want VVA Achterberg verloor onnodig met 3-0. ESA was uitermate effectief in het benutten van de kansen, waar VVA Achterberg niet bij machte was om de kansen op een goede wijze uit te spelen en af te ronden.

Ziekenboeg
Bij de Achterbergse formatie was de ziekenboeg redelijk leeggeraakt, maar topscorer Rick Degenaar ontbreekt nog steeds en die werd in deze wedstrijd node gemist.

VVA Achterberg nam meteen het initiatief op het hobbelige veld van de Arnhemmers en wist een aantal mogelijkheden te creëren via Marvin van den Born, maar zijn schoten werden gekraakt. ESA kwam in de 25e minuut uit het niets op een 1-0 voorspong. Slechte communicatie tussen keeper Wilco Verwoerd en Nico van Laar stelde de behendige Jean-Willy Mapinga in staat om te scoren. Even later moest de geblesseerde Rafael Boer vervangen worden door Sander Keulen en Sander wist nog een paar keer gevaarlijk te worden met zijn snelheid, maar het leverde geen doelpunten op.

Op zoek naar de gelijkmaker
Tijdens de rust was iedereen er van overtuigd, dat er ondanks de 1-0 achterstand een resultaat behaald kon worden in Arnhem en VVA Achterberg startte dan ook voortvarend in de 2de helft. Het was zeker de eerste 15 minuten de bovenliggende partij, maar ESA kwam toch op een 2-0 voorsprong. Een diepe bal werd niet goed weggewerkt door de verdediging van VVA Achterberg en zo kon Jean-Willy Mapinga de geheel vrijstaande ploeggenoot Kevin Katendi in staat stellen om te scoren. Dat was een domper voor VVA Achterberg en voor ESA het sein om met het mes tussen de tanden te strijden voor de overwinning. Bij VVA Achterberg ebde het geloof in een goed resultaat weg. Er ontstonden steeds meer slordigheidjes in het spel en het goede voetbal verdween. De 3-0 die ESA in de slotseconden nog scoorde via Daan Willemsen is voor de statistieken, maar geeft wel een geflatteerde uitslag.

Conclusie
VVA Achterberg kon prima meekomen in deze wedstrijd en was meer dan gelijkwaardig aan ESA. ESA wilde ten koste van alles winnen, waarbij bij VVA Achterberg het meedogenloze ontbrak en de vele kansen onbenut liet. Dat ESA kampioen wordt in deze klasse is slechts een kwestie van tijd, want de voorsprong is inmiddels 13 punten. VVA Achterberg zal alle zeilen moeten bijzetten om de 2de plaats vast te houden, want de concurrentie ligt op de loer.