Wederom verlies voor VVA’71

04-10-2015

Zaterdag jl. speelde VVA’71 de uitwedstrijd tegen Eemdijk. Het verschil vooraf bedroeg 2 punten in het voordeel van Eemdijk, dus was het zaak voor de Achterbergers om niet te verliezen. Eemdijk speelt al jaren fysiek voetbal wat gepaard gaat met enorm veel passie, strijd en inzet, dus vantevoren weet je wat je als ploeg daartegenover moet zetten. VVA’71 liep vanaf de eerste minuut al achter de feiten aan. Doelman Vinken schoot bij het uitverdedigen tegen het hoofd van Jan de Graaf en de bal hobbelde het doel in, zodat er al snel tegen een achterstand aangekeken werd. Het duurde even voordat VVA’71 deze klap te boven kwam. Voetballend was VVA’71 de betere ploeg. Tot aan de 16-meter ging het allemaal wel, maar het ontbrak aan resolute afwerking van kansen en mogelijkheden. Eemdijk beperkte zich tot verdedigen en was gevaarlijk in de omschakeling en was voor rust nog een keer gevaarlijk met een schot op de paal. Na rust hetzelfde spelbeeld met een aandringend VVA’71 en een verdedigend Eemdijk, maar ook nu weer was VVA’71 onmachtig om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Vijf minuten voor tijd wist Angelo Duyst de 2-0 te scoren voor Eemdijk en keerde VVA’71 met lege handen terug naar Achterberg.