VVA Achterberg wint met 2-1 van ONA’53

09-10-2022

In de 2de thuiswedstrijd in deze competitie ging VVA Achterberg in een streekderby de strijd aan met ONA’53 uit Wageningen. In een enerverende wedstrijd ging VVA Achterberg met de 2-1 winst aan de haal en was Rick Degenaar de man van de wedstrijd.

VVA Achterberg begon goed aan deze wedstrijd en wist in het eerste kwartier al een aantal goede kansen te creëren, maar een onterecht vlagsignaal van de assistent, een redding van de keeper en een afzwaaier naast het doel leverden geen doelpunten op. In de 27e minuut bracht spits Rick Degenaar daar echter verandering in, want met een weergaloos doelpunt zette hij VVA Achterberg op een 1-0 voorsprong. Rick zag de keeper iets te ver voor de goal staan en vanaf ca. 25 meter schoot hij de bal in de bovenhoek. De eerste kans van ONA’53 was pas na 40 minuten, maar het schot ging naast het doel van keeper Wilco Verwoerd.
Hoewel er met een 1-0 voorsprong de rust in was gegaan en ONA’53 nauwelijks gevaarlijk was geworden, was trainer/coach Dennis Koorn toch niet helemaal tevreden over de uitvoering van het spel in de eerste helft en werden er tijdens de rust nog wel even een aantal puntjes op de welbekende i gezet.

Na de rust had VVA Achterberg de wedstrijd al snel kunnen beslissen, maar Rick Degenaar schoot in kansrijke positie net naast en Gijs van Roekel zag zijn inzet geblokt worden door een verdediger. Geheel uit het niets kwam ONA’53 een kwartier voor tijd op 1-1. Duur balverlies op het Achterbergse middenveld luidde een overtreding in binnen de 16-meter en scheidsrechter Hendriksen uit Dodewaard kon niets anders doen dan een strafschop geven. Dit buitenkansje liet Fabian Mösle zich niet ontnemen en schoot dan ook feilloos binnen. VVA Achterberg kreeg hiermee even een dompertje te verwerken, maar stroopte de mouwen nog eens een keer op en wilde in ieder geval 1 punt over de streep trekken.
Vol strijdlust en tot op het tandvlees gingen de spelers voor dit resultaat, maar het werden zelfs 3 punten. Rick Degenaar kapte een aantal verdedigers uit en liet wederom het net bollen, waardoor de 3 punten in Achterberg bleven. De ontlading was groot, want het harde werken werd beloond en werd de 2e zege op rij geboekt.