VVA wint met 4-2 van VVOP

08-10-2023

VVA ging zaterdag 7 oktober 2023 op bezoek bij VVOP in Voorthuizen. Na de mooie 3-0 thuisoverwinning tegen sv. de Valleivogels wilde de brigade van trainer Dik Peters van Ton het nog puntloze VVOP op een thuisnederlaag trakteren en dat gebeurde ook volgens plan. Eigenlijk werd het een éénvoudige overwinning al moest VVA in het laatste kwartier nog 2 tegentreffers incasseren en leek het nog even spannend te worden.

Lijst met afwezigen.
In de wedstrijdselectie ontbraken er nogal wat spelers. Tarik El Khoulati zat, na de rode kaart van vorige week, 1 wedstrijd schorsing uit, Marwin Looijen en Stefan Blankestijn zijn al langere tijd geblesseerd, Rick Degenaar viel vorige week in de wedstrijd tegen Valleivogels geblesseerd uit en afgelopen donderdag kwam daar nog eens de blessure van Gijs van Roekel bij. Nick ter Burg en Sander Keulen startten derhalve in het basiselftal en ook Nico van Laar en Giovanni Scharenberg konden vanaf het begin starten.

Aftastend begin, maar wel snelle voorsprong.
Op het mooie sportpark “De Roeleneng” was er in de eerste 10 minuten van de wedstrijd voor elk doel een gevaarlijk moment vanuit een cornerbal, maar dat leverde nog geen doelpunten op. In de 13e minuut kwam VVA op een 1-0 voorsprong. Na een overtreding op Wesley van Beijnum kreeg VVA een vrije trap op ca. 20 meter van het doel van VVOP. Giovanni Scharrenberg bracht, met zijn prachtige traptechniek, de bal voor het doel en via aanvoerder Wesley van Merkestein kwam de bal bij Wesley van Beijnum terecht, die VVOP-keeper Freek van de Steeg kansloos liet. Na dit doelpunt ging VVA teveel mee in het spel van VVOP. VVOP hanteerde veelvuldig de lange bal en probeerde op die manier het VVA lastig te maken. Het werd bij VVA wat slordig en onzorgvuldig en dat was jammer. Toch kwam VVA nog voor de rust op een 2-0 voorsprong, want in de 41e minuut kopte Mike Jansen uit een, wederom goed genomen, vrije trap van Giovanni Scharrenberg de 0-2 tegen de touwen.

Voorsprong verder uitbouwen.
Het trainersduo Dik Peters Van Ton/Jan Veldhuizen was tevreden over de tussenstand, maar wezen de spelers er in de rust op om rustiger aan de bal te zijn, meer te gaan voetballen, minder de lange bal te hanteren en meer doelpunten te scoren en dit werd in de 2e helft goed opgepakt door de spelers. VVOP was niet bij machte om het spel van VVA te ontregelen en zo kon VVA uitlopen na een 4-0 voorsprong. In de 66e minuut was het Giovanni Scharrenberg die met een prachtig schot de VVOP-keeper kansloos liet en in de 72e minuut scoorde Mike Jansen 0-4. In de 77e minuut kreeg VVOP een penalty. Iedereen dacht dat, de uitstekend leidende, scheidsrechter Jesse Knetsch uit Amersfoort, voor een overtreding buiten de 16-meter had gefloten, maar hij gaf balvoordeel en vervolgens tikte Jasper van Daalen binnen de beruchte lijnen lichtjes Niek Bos aan en dus een terechte strafschop. Aanvoerder Stef Overeem stuurde VVA-keeper Wilco Verwoerd de verkeerde hoek in en bracht de stand op 1-4. Vlak voor tijd kwam VVOP zelfs op 2-4. Uit een cornerbal kon spits Niek Bos tussen 2 VVA-spelers in ongehinderd inkoppen. Het leek nog even spannend te worden, want VVOP putte natuurlijk moed uit de 2 gescoorde treffers. VVA kreeg nog een aantal goede mogelijkheden via Nick ter Burg, Sven van den Brink en Rainers Veide en VVOP kreeg via Philip Geurts nog een kans, maar uiteindelijk blies scheidsrechter na 95 minuten voor het einde van de wedstrijd.

Gezelligheid na afloop.
Na afloop was het gezellig en goed vertoeven in de bestuurskamer bij VVOP. Er werd teruggeblikt op de wedstrijd en er werden ervaringen uitgewisseld op bestuurlijk vlak. Het is altijd fijn en mooi om je welkom te voelen bij een club waar we nog nooit tegen gespeeld hebben en waar je zo warm en hartelijk wordt ontvangen.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Jasper van Daalen (78e Wail Kada), Nico van Laar (46e Bjorn Looijen), Mike Jansen, Luuk Bender, Giovanni Scharrenberg, Joris Kuipers, Nick ter Burg, Wesley van Beijnum, Sander Keulen (85e Sven van den Brink) en Wesley van Merkestein (73e Rainers Veide).

Zaterdag 14 oktober ’23 speelt VVA een thuiswedstrijd tegen FC De Bilt. De aanvang op sportpark “De Meent” is 14:30 uur.