Voorbeschouwing sv. Nieuw Utrecht – VVA Achterberg

27-10-2023

Zaterdag 28 oktober ’23 gaat VVA op bezoek bij runner-up sv. Nieuw Utrecht. Na de nederlaag tegen FC de Bilt en een vrij weekend kunnen de mannen van trainer Dik Peters van Ton weer gaan proberen om punten te vergaren in Utrecht.

sv. Nieuw Utrecht werd op 28 juli 1988 opgericht als SV UTS' (Utrecht Türkiyem Spor). In 2011 werd de huidige naam aangenomen. In 2015 fuseerde de club met FC Chabab waarbij de clubnaam sv. Nieuw Utrecht bleef bestaan. Thuishaven is het “Sportpark Rijnvliet”.

sv. Nieuw Utrecht promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de 2e klasse. In de reguliere competitie eindigde het op de 2e plaats achter kampioen sv. Houten, maar in de nacompetitie werd er eerst afgerekend met Odysseus’91 (4-0 winst) en IJFC (2-0 winst) en daarna werd Jonathan uit Zeist in de finale geklopt. De finale was een ware thriller, want de eindstand na 90 minuten was 1-1. De verlenging werd afgesloten met een 2-2 eindstand, dus moesten stafschoppen de beslissing brengen en daarin werd sv. Nieuw Utrecht de winnaar. Naast de veel scorende spits Serdar Akkanat spelen ook de neefjes Ismail en Aboubakr Ouaddouh dit seizoen samen bij Nieuw Utrecht. ‘Issi’ en ‘Abou’, zoals vrijwel iedereen ze noemt, staan dit seizoen voor het eerst samen op het veld, maar spelen samen ook in het zaalvoetbalteam van het Belgische Celtic Visé, onder de rook van Luik. Ismail maakt ook deel uit van het Nederlands zaalvoetbalteam.

Sv. Nieuw Utrecht behaalde 9 punten uit 4 wedstrijden en bezet momenteel de 2e plaats op de ranglijst achter koploper VRC.

Bij VVA is er weer een blessuregeval bijgekomen. Keeper Wilco Verwoerd raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen FC de Bilt en zal ca. 6 weken nodig hebben om te herstellen van zijn blessure. Ook Gijs van Roekel is nog onvoldoende hersteld van zijn enkelblessure en zal dus ook ontbreken op het wedstrijdformulier. Wel weer van de partij is Marvin van den Born. De aanvaller nam afgelopen seizoen afscheid, maar is weer van stal gehaald om de aanval te versterken.

VVA won 2 van de 4 wedstrijden en heeft dus 6 punten vergaard en bezet momenteel de 6e plek op de ranglijst. De komende weken wordt er, na sv. Nieuw Utrecht, achtereenvolgens gespeeld tegen Veensche Boys (04/11 thuis), Maarssen (11/11 thuis) en FC Breukelen (18/11 uit), dus dat is een pittig programma tegen clubs die normaal meespelen om de prijzen, dus een goed resultaat tegen sv. Nieuw Utrecht is zeer welkom.

De wedstrijd sv. Nieuw Utrecht tegen VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Robert Westland uit Hoorn.

Locatie: Sportpark “Rijnvliet” te Utrecht.
Aanvang: 14.30 uur