VVA’71 troeft koploper Huizen af

06-12-2015

Na een hectische week, waarin de hoofdtrainer en de aanvoerder opstapten, behaalde VVA’71 een mooie en dik verdiende 1-0 overwinning op koploper Huizen. Derek de Bruijn kroonde zich met zijn doelpunt tot matchwinnaar en was zo het goudhaantje van de middag.

Na alle perikelen in de afgelopen week was het belangrijk voor de interim trainers Marco Holster en John Ditewig om de ploeg voor te bereiden op de wedstrijd tegen koploper Huizen. Vorige week werd er onverdiend nipt verloren bij Swift, maar was er veel passie en strijdlust in de ploeg. Deze elementen waren ook gisteren te zien en van meet af aan was het duidelijk dat Huizen de punten niet cadeau zou krijgen op sportpark De Meent. Hoewel Huizen in het begin van de eerste helft een licht optisch overwicht had, kreeg het geen grote kansen en anders was goalie Dennis Vinken op zijn hoede. Naarmate de eerste helft vorderde werd VVA’71 brutaler en wist het wat kleine kansjes en mogelijkheden te scheppen, maar tot een doelpunt leidde dat nog niet. In de koude en gure wind had Huizen geen vat op de tactiek die door het trainersduo Holster/Ditewig van VVA’71 bedacht was en op het veld was ook niet zichtbaar dat Huizen koploper was en VVA’71 de een na laatste plaats op de ranglijst bezette. Voor rust kreeg Huizen via Joey Papamelodias en Bilal Laoikili nog een 2-tal kansen, maar deze werden niet benut en brak de rust aan met 0-0 en menige meegereisde supporter van Huizen mopperde op het vertoonde spel van hun ploeg. In de rust was iedereen het erover eens, dat Huizen matig speelde en VVA’71 makkelijk overeind bleef en vreesden een aantal Huizenaren al voor puntverlies van hun vlaggenschip. In de tweede helft gooide VVA’71 alle schroom van zich af en streed met veel passie, inzet en strijdlust voor een goed resultaat. Het middenveld van Huizen werd onder druk gezet en Huizen wist hier geen raad mee en moest nog meer de lange bal gaan hanteren, maar voorin werd men nauwelijks gevaarlijk, omdat de verdediging van VVA’71 vandaag onvermurwbaar bleek. In de 72e minuut zette Derek de Bruijn VVA’71 op een 1-0 voorsprong. Vanaf 25 meter legde hij aan op het doel van Johan Verkerk en de bal verdween als een raket in de rechter bovenhoek. Even later scoorde Ruben Rip 2-0, maar dit doelpunt kende geen genade in de ogen van arbiter Vredevoogd, omdat keeper Johan Verkerk de hand op de bal zou hebben gehad. In de slotfase probeerde Huizen alles op alles te zetten om een nederlaag te voorkomen en pompte alle ballen in de 16-meter van VVA’71. Er ontstonden een paar hachelijke momenten en Mourad Marbouh wist nog een inzet op magistrale wijze van de doellijn te koppen. VVA’71 wist nog een aantal malen uit te breken, maar wist dit niet goed uit te spelen. Na het laatste fluitsignaal werd de overwinning door spelers, staf en begeleiding massaal op het veld gevierd en bezorgden ze zichzelf en de club een mooi Sinterklaascadeau. Door dit resultaat stijgt VVA’71 naar de 11e plaats op de ranglijst. Volgende week wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld. SVL is dan de tegenstander en de wedstrijd in Langbroek begint om 14.30 uur.

Scheidsrechter: Dhr. J. Vredevoogd uit Roden