VVA’71 door naar volgende bekerronde

25-10-2015

Zaterdag 24 oktober jl. speelde VVA’71 in de 1e ronde van de districtsbeker tegen HDS uit Leersum en de Achterbergers wonnen deze wedstrijd met 7-0 en heeft zich hierdoor geplaatst voor de 2e ronde. HDS komt uit in de 3e klasse zondag en bezet daar op dit moment de zesde plaats op de ranglijst. Trainer van HDS is Jacco Kampert, die zijn sporen als speler en trainer heeft verdiend bij GVVV, de “blauwen” uit Veenendaal. Trainer Johan de Man gaf in deze wedstrijd een aantal vaste basisspelers rust in verband met de komende ‘kraker’ tegen DOVO en dat gaf de gelegenheid aan een aantal andere spelers om zich in de kijker te spelen. Meteen in het begin van de wedstrijd bleek, dat VVA’71 snel de wedstrijd wilde beslissen en dat resulteerde in een bal op de lat van Jos van Roekel. Na 12 minuten was het toch raak en scoorde Javier Martina 1-0. Nauwelijks 10 minuten bracht Jos van Roekel met een schitterende lob de stand op 2-0. HDS bleef vrijuit spelen en weigerde zich in te graven op eigen helft en het kreeg voor rust nog 2 grote kansen. Bij de eerste kans verrichtte VVA’71-goalie Joël van Kranenburg een prachtige redding en de 2e kans was een prachtige lob van Wilco van Drie die via de binnenkant van de paal in de handen van Joël terecht kwam. Kort na rust werd de wedstrijd beslist toen Jos van Roekel de 3-0 liet aantekenen. Vervolgens was het HDS die voor de 2e keer het aluminium raakte en de bal via de onderkant van de lat het veld weer in zag springen. In het laatste half uur verhoogde VVA’71 de voorsprong naar 7-0 door 3 doelpunten van Lennard van de Brink en nog een doelpunt van Jos van Roekel.
Na de winst van vorige week tegen NSC Nijkerk werd de goede lijn doorgetrokken in deze bekerwedstrijd, waar ook de complimenten uitgaan naar HDS voor hun positieve spelopvatting en hun sportiviteit. Een mooie overwinning en een goede generale voor de derby van zaterdag a.s. tegen DOVO.
Opstelling VVA’71: Joel van Kranenburg, Lennard van de Brink, Roy Versluis, Jos Henken, Koen Oost (Derek de Bruijn) , Christy Bonevacia, Wouter van der Molen, Aldo Hima, Anass Lahnine, Javier Martina (Anouar Tmim) en Jos van Roekel.