VVA Achterberg verslaat SKV met 3-1

20-11-2022

Zaterdag 19 november jl. ontving VVA Achterberg SKV Wageningen. Niet alleen een regionale derby, maar ook een wedstrijd tussen de nrs. 2 en 3 in de 3e klasse A Oost. Na 90 minuten stond er een verdiende en terechte 3-1 uitslag op het scorebord en bracht VVA Achterberg het verschil met de nrs. 3 op 10 punten. ESA won met 1-0 van vv. Veenendaal en is de winnaar van de 1ste periode geworden.

Vooraf
In augustus stonden beide teams nog tegenover elkaar in de finale van de Wageningen-Cup en in die wedstrijd was SKV duidelijk de bovenliggende partij. Na een 0-0 eindstand werd SKV destijds winnaar door het beter nemen van de penalty’s.

Goede eerste helft, maar geen beloning
VVA Achterberg speelde een prima eerste helft. De technische staf had een duidelijke en begrijpelijke wedstrijdtactiek uitgedacht en deze werd door de spelers prima uitgevoerd. In het begin waren er wat kleine kansjes voor Marvin van den Born, Jasper van Daalen en Illias Abba, maar dat leverde geen doelpunten op. VVA Achterberg controleerde de wedstrijd en SKV kon geen moment gevaarlijk worden. In de eerste helft waren er voor VVA Achterberg nog een paar grote kansen voor Wesley van Merkestein (prima redding door SKV-keeper Dennis van den Berg), Marvin van den Born (naast) en Ilias Abba (ook naast) en verzuimde VVA Achterberg het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. SKV kon hier verder niets tegenover stellen en mocht zich gelukkig prijzen dat de ruststand 0-0 was.

Effectiviteit
In de rust was trainer Koorn uitermate tevreden over het vertoonde spel, maar niet over de gemiste kansen. Er moest meer overtuiging getoond worden in het benutten van de kansen en dat gebeurde dan ook zeker in de tweede helft. Sander Keulen had de woorden van trainer Koorn goed in zijn oren geknoopt en wist meteen na rust de score te openen. Een kwartier later herhaalde hij het kunstje opnieuw en bracht VVA Achterberg op een 2-0 voorsprong door na een lange rush doeltreffend af te ronden. Nauwelijks een paar punten later besliste Wesley van Merkestein de wedstrijd door 3-0 te scoren. Kort voor tijd kon SKV nog tegenscoren, nadat scheidsrechter Koen Kersten wel heel makkelijk de bal op de stip legde na een tuimeling van een SKV-speler. Bart Silvius verzilverde de strafschop en bepaalde de eindstand op 3-1.

Wederom een prima overwinning voor de Achterbergers. Waar het de laatste weken voetballend iets minder was, werd er zaterdag prima gevoetbald tegen een sterke tegenstander. SKV droop teleurgesteld af en ging zonder punten terug naar Wageningen.