Voorbeschouwing VVA Achterberg – SV Panter

20-03-2022

Dinsdag 22 maart ’22 a.s. staat voor VVA Achterberg de 3de derby op rij op het programma. Na 2 derby’s tegen de Elsterse clubs Musketiers en Oranje Wit komt nu SV Panter uit Veenendaal op bezoek. Deze wedstrijd was eigenlijk geprogrammeerd voor zaterdag 12 maart a.s., maar toen moest SV Panter wegens een aantal Corona-besmettingen verstek laten gaan.

VVA Achterberg boekte zaterdag 19 maart jl. een zwaarbevochten 2-1 overwinning bij en tegen Oranje Wit. Hoewel er de gehele wedstrijd een groot veldoverwicht was, werden de vele kansen niet omgezet in doelpunten. Iets wat tegen Musketiers wel lukte met een zevenklapper. Het veldspel is goed verzorgd, verdedigend staat het goed en er wordt vanuit een degelijke organisatie gespeeld. DEV Doorn wist zaterdag jl. met 1-0 te winnen van Musketiers, dus VVA Achterberg zal op haar hoede moeten zijn om geen onnodige punten te gaan verspelen om in het spoor te blijven van de koploper.

SVP heeft een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag, want er werd met 6-1 gewonnen van laagvlieger Schalkwijk. Het elftal van trainer Bertho van Neerbos presteert wisselvallig en bezet met 17 punten uit 13 wedstrijden de 8ste plaats op de ranglijst. Dit seizoen degraderen de onderste 4 teams naar de nieuw te vormen 5e klasse en daar wil SV Panter natuurlijk van weg blijven. SV Panter kende een moeilijke start van het seizoen en verloor de eerste 3 competitiewedstrijden. Daarna begon het beter te lopen bij de Veenendalers en werd er in november met 3-1 gewonnen op de Grebeberg tegen Candia’66. Sinds de herstart van de competitie op 19 februari jl. speelde SV Panter 5 wedstrijden, waarvan het 2 wedstrijden won, 2x verloor en 1 keer gelijkspeelde. Bekende namen bij de Veenendalers zijn natuurlijk de routiniers Dennis Diepeveen (keeper), Jos van de Wilt, Reggi van de Heuvel en Aron de Kaste.

VVA Achterberg en SVP kwamen elkaar tot nu toe 3x tegen in competitieverband. 2x Was er een 4-0 winst voor de Achterbergers en 1x werd er met 1-2 gewonnen door SV Panter. In bekerverband was er 1x een 1-0 winst voor de Achterbergers.

Bij de wedstrijd VVA Achterberg – SVP is Ties Hendriksen van de Kabouters de Pupil van de Week.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. M. Ezanagui uit Veenendaal.

Locatie: Sportpark “De Meent”.
Aanvang: 20.00 uur

Meer nieuws
Overzicht