Zwaarbevochten 2-0 overwinning voor VVA Achterberg

26-02-2022

Zaterdag 26 februari ’22 ging VVA Achterberg op bezoek bij vv. Schalkwijk. Voor VVA Achterberg een onbekende tegenstander. Verder moest er gespeeld worden op een natuurgrasveld waar de afgelopen weken de nodige wedstrijden op afgelast waren, dus het was even afwachten hoe het veld erbij lag. Uiteindelijk werd er een zwaar bevochten 2-0 overwinning behaald.

Wederom ontbraken er in de Achterbergse selectie maar liefst 8 spelers (waarvan 4 basisspelers) door blessures en vakantie en moest er aanvulling komen uit het 2de elftal. Het werd puzzelen voor trainer Dennis Koorn om de juiste formatie in het veld te brengen, want op zaterdagmorgen haakten er nog 2 basisspelers af.

Schalkwijk is een stugge ploeg, die graag de fysieke duels aangaat en die met veel inzet, strijd en passie de punten probeert te pakken. In de 1ste helft moest VVA Achterberg daar wat aan wennen, maar de organisatie stond goed en er werden nauwelijks kansen weggegeven. Zelf kwam VVA Achterberg er echter moeilijk doorheen bij Schalkwijk en wanneer men in de 16-meter van de tegenstander kwam, was het vervolg niet goed. De ruststand was dan ook 0-0.

De 2de helft begon met een grote kans voor Schalkwijk. Uit een cornerbal werd net over gekopt, maar nauwelijks een paar minuten later kreeg Ilias Abba een prima kans die niet verzilverd werd. VVA Achterberg bleef op zoek naar de winst en deze winst kwam er uiteindelijk toch. In de laatste minuten werd de wedstrijd beslist. In de 79e minuut scoorde Wesley van Merkestein 0-1 en in de slotseconden scoorde Jorn Hiensch de bevrijdende 0-2. Bij beide doelpunten gaf Wesley van Beijnum de assist.

Deze winst is een goede opsteker richting de derby van volgende week tegen Musketiers in Elst. Musketiers won met 4-1 van SVF, terwijl DEV Doorn met 1-0 won van Candia’66, dus het blijft spannend in de top van de 4de klasse I.