Eerste elftal blijft prima in de race na winst op koploper

28-03-2015

In de thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder ODIN’59 ging VVA’71 ontketend van start. Binnen 8 minuten stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord door treffers van Mourad Marbouh en Denny van Loen. Beiden gescoord op aangeven van Ruben Rip. De goed spelende formatie van trainer Johan de Man, waar Rogier Gerritsen wegens een blessure nog ontbrak, bleef na dit prima begin de bovenliggende partij en kreeg o.a. via topscorer Denny van Loen kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. En als er mogelijkheden voor de gasten uit Heemskerk kwamen dan was, zoals dit hele seizoen, doelman Jaimy Schaap prima op zijn hoede. In de tweede helft probeerde ODIN’59 de bakens te verzetten en zette meer druk. VVA’71 bleef de wedstrijd echter prima controleren en kreeg opnieuw de beste kansen. In de 65e minuut viel dan ook de verdiende 3-0 te noteren door Luud Eijkemans die een vrije bal binnen tikte. In het laatste kwartier van de wedstrijd had de stand zo maar veel groter kunnen uitvallen als o.a. invaller Mike Versloot wat doeltreffender was omgegaan met de ontstane mogelijkheden. ODIN’59 zag een vrije bal nog op de paal gaan maar net als in de heenwedstrijd moest de ploeg in VVA’71 de meerdere erkennen. Door deze puike prestatie en 3-0 winst is de achterstand van VVA’71 op ODIN’59 terug gebracht tot 1 punt en klom de ploeg van de vierde naar de derde plek doordat Achilles Veen gelijk speelde. SteDoCo dat met 0-3 bij NSC Nijkerk won is de nieuwe koploper.
VVA’71-ODIN’59 3-0 (rust 2-0) Doelpunten: Mourad Marbouh, Denny van Loen, Luud Eijkemans
Opstelling: Jaimy Schaap, Roy Versluis, Koen Oost, Luud Eijkemans, Jorik van Ruiswijk, Jannis Karafillakis, Chris Bonevacia, Mourad Marbouh, Anouar Tmim, Denny van Loen (Mike Versloot), Ruben Rip (Leo van Eem).
Scheidsrechter: P.N. van der Burg geassisteerd door M.C. Janssen en N.S. Goutier