Voorbeschouwing VVA Achterberg – sv. de Valleivogels

29-09-2023

Zaterdag 30 september ’23 staat voor VVA de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma en het is meteen een mooie regioderby, want sv. de Valleivogels uit Scherpenzeel komt op bezoek.

sv. De Valleivogels is al jaren een stabiele 2e klasser en strijd steevast mee in de top 5 van de ranglijst. Vorig seizoen plaatste men zich nog voor de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse, maar het werd in de 2e ronde na verlenging uitgeschakeld door Victoria uit Loosdrecht. In de huidige bekercompetitie plaatste het zich voor de volgende ronde door te winnen van Hooglanderveen (4-0) en sc. Buitenboys (3-0). Verlies was er tegen Roda’46 (4-1) en dat is ook meteen weer de volgende tegenstander in de knock-out fase.
sv. De Valleivogels, getraind door Aad van den Berg (voormalig trainer van o.a. SO Soest, SVL en Bennekom), speelde vorige week de openingswedstrijd van het seizoen met 2-2 gelijk tegen Veensche Boys. Op het eigen sportpark “De Bree-West” werd een 2-0 voorsprong weggeven.

Na de 3-2 nederlaag bij CJVV van vorige week, in de debuutwedstrijd van VVA in de 2e klasse, willen de mannen van Dik Peters van Ton ditmaal de punten in eigen huis houden en zullen daarvoor alles in het werk stellen.
Het is te hopen, dat VVA lessen getrokken heeft uit de wedstrijd tegen CJVV. Men heeft gemerkt, dat op een hoger niveau de foutjes eerder worden afgestraft en dat de kansen die je krijgt benut moeten worden. Zaterdag a.s. kan voor eigen publiek getoond worden of er progressie geboekt is in het leerproces en of dat leidt tot positieve resultaten.

De wedstrijd VVA Achterberg tegen sv. De Valleivogels staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. David Vriesenga uit Bilthoven.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur