Verrassing van de JO12 voor een vriend!

06-01-2020

Van uw aandachtig supporter:

24-05-2019 op de site van VVA Achterberg stond er ineens een stukje met als titel “Mag ik binnenshuis voetballen?” Een stukje vanuit het hart geschreven door een bijzonder persoon, een jongen van een jaar of 10. Een stukje met als afsluiter “wij danken iedereen die ons ooit heeft binnengelaten”

U denk waarschijnlijk waar gaat dit over? Dit verhaal gaat over vriendschap. Vriendschap ontstaan vanuit het spelletje dat voetbal heet. Vriendschap binnen een team. Maar ook vriendschap buiten het team.

Binnen VVA hebben we veel leuke en talentvolle teams en ik wil ook zeker niemand te kort doen maar één team wil ik u graag extra benoemen. En dan heb ik het uiteraard over het elftal van Jan van Beijnum. Momenteel spelend als de JO12 in de hoofdklasse K.

U kent ze waarschijnlijk wel, misschien zelfs wel vanuit mijn stukje van oktober 2018. Hierin heb ik ze uitgebreid benoemd, “de stofzuiger”, “de motor”, “de jager”, “de vos”, “de dirigent”, “de slang” , “de stopper”, “de kameleon” enzovoort. Een elftal dat een zeer bijzondere bijdrage heeft geleverd binnen de historie van VVA. Hoofdklasse niveau is voor ons cluppie namelijk geen dagelijkse kost en zij presteren toch al enige jaren op dit platform.

Maar het is vooral een elftal die extra bijzonder is door het inmiddels al jarenlange samen zijn. Vanaf kabouters gestart en nu al uitgegroeid tot echte vedettes binnen de vereniging. Jongens en inmiddels ook een dame die binnen en buiten het veld echte vrienden van elkaar zijn geworden.

En ja als je op niveau presteert dan val je op, je valt op bij de “grote” clubs. En dat gebeurd ook binnen een club als VVA en dus ook bij de JO12.

Vorig jaar hebben we binnen dit elftal helaas (voor ons) “afscheid” moeten nemen van twee ongelofelijke talenten. En ja u ziet het goed. Ik heb het woord afscheid tussen aanhalingstekens gezet. Want als vrienden gun je elkaar het allerbeste en neem je geen afscheid maar wens je hem of haar succes en kom je elkaar waar dan ook wel weer tegen.

Deze twee talenten die de weide wereld in zijn getrokken uit de JO12 zijn “The Shooter” en “The Sniper” of te wel Dinand en Tinashe. Dinand voetbalt inmiddels zeer verdienstelijk in de hoofdklasse JO13-1 van VRC. Uw aandachtig supporter en vele met mij zoeken zo nu en dan de Veense velden nog wel eens op om een wedstrijdje van deze topper te gaan bekijken. Hij doet het daar fantastisch.

Maar er is er nog één. En dat is diegene die ik aan het begin van dit item benoemde en citeerde.

Tinashe de Nkinkide Betue een ongelofelijk talent waar we binnen VVA enige jaren met plezier naar hebben mogen kijken en genieten. Een voetbaldier puur sang die met de bal aan de voet opstond en er ook mee naar bed ging. Een prachtmens hoe jong ook die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten bij zijn maatjes van het team. Want maatjes dat zijn ze van elkaar.

Maar vergeet ook zijn vader en moeder niet. Vader Babi jarenlange assistent van Jan en moeder Ellis, bloedje fanatiek langs de lijn die echt niemand spaarde.

Zoals ik zei, als je presteert val je op en dat deed Tinashe. Al snel melden zich meerdere clubs die geïnteresseerd waren in zijn kwaliteiten. Vitesse meldde zich net na het voorjaar, een kans die hij niet kon laten lopen. En daar speelt hij nu in de JO11. Hij speelt daar tegen clubs als PSV, Sparta, NAC, FC Utrecht en noem maar op. En ook in Arnhem weet deze topper het net van de tegenstander met regelmaat te vinden.

Zoals ik al zei, het zijn vrienden van elkaar en zo geschiedde. Zaterdag 07-12 waren onze toppers van de JO12 een weekendje vrij. En van die gelegenheid werd gretig gebruik gemaakt om met het volledige elftal en begeleiding een verrassingsbezoek te brengen aan hun maatje. Hij speelde deze zaterdag met Vitesse een uitwedstrijd. En niet zomaar één, het was de stadsderby tegen NEC uit Nijmegen.Bij aankomst had hij de mannen direct in de gaten en vond het helemaal geweldig.Na een uitstekende gewonnen pot waar hij er ook deze keer weer een stuk of 6 binnen schoot was het weer tijd voor elkaar. Tijd voor z’n maatjes, tijd voor zijn vrienden. Want dat zijn ze!

Tinashe zoals jij al aangaf in jouw stukje van 24-05-2019. Jij draagt hen in jou hart maar dat doen zij ook met jou. Je bent en wordt een hele grote daar zijn we van overtuigd. Maar één ding is zeker jullie zijn en blijven vrienden!

En bij VVA Achterberg zijn we blij dat we jou en je familie hebben mogen binnenlaten! Want dit is voetbal en zo hoort het te zijn!