Grote bekeroverwinning voor VVA tegen HMS

31-08-2020

Voor VVA Achterberg stond de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen HMS uit Utrecht. Na een moeizame oefenserie was het deze keer prijsschieten voor de Achterbergers. Het werd uiteindelijk 7-0, het enige smetje op de wedstrijd was de grote hoeveelheid gemiste kansen.

VVA startte zonder de afwezigen en geblesseerden Simon Brouwer, Kevin van Offeren, Wesley Merkestein, Maike Veenendaal en Mitchel Strijdhorst.

In de eerste 10 minuten leek HMS nog wel partij te kunnen geven en ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Daarna was het eenrichtingsverkeer. In de 11e minuut leek het eerste doelpunt te vallen na een prachtige aanval met een één-twee tussen Gijs van Roekel en Dwight Keeldar. Echter twijfelachtig afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Twee minuten later opnieuw Dwight Keeldar alleen voor het doel, nu bracht de keeper redding. In de 18e minuut scoort Dwight alsnog de verdiende 1-0. Met een mooie volley liet hij de doelman van HMS kansloos

In de 24e minuut bijna de 2-0 door Ilias Abba. Via de onderkant van de lat kwam de bal het veld weer in. Twee minuten later een schot van Wesley’s van Beynum net voorlangs na een goede actie van Kay van der Horst. In de 38e minuut straft Gijs van Roekel op uitstekende wijze een fout in de verdediging van HMS af. Met 2-0 gaan de ploegen de rust in.

Gelijk na rust scoort Wesley van Beynum de 3-0 voor VVA op aangeven aan Dwight Keeldar. Daarna werd het echt prijsschieten. Diverse kansen werden gemist, maar via 2x Dwight Keeldar, Mark van Ruiswijk en Wesley van Beynum maken de Achterbergers er in het laatste kwartier toch nog 7-0 van.

Een mooie opsteker voor ploeg van Jan Veldhuizen die ondanks het gemis van diverse spelers nu toch makkelijk tot scoren kwamen. Man of the Match dit keer een dubbele vermelding, Dwight Keeldar met drie doelpunten en Gijs van Roekel met één doelpunt en vier assists.

Volgende week opnieuw een bekerwedstrijd uit bij OSO in Loosdrecht. Aanvang 14:30 uur.