Flinke nederlaag voor VVA in Utrecht

01-11-2023

VVA ging zaterdag 28 oktober jl. naar Utrecht om op sportpark “Rijnvliet” de degens te kruisen met sv. Nieuw Utrecht. Na een gelijk opgaande strijd in de eerste helft, verzaakte VVA in de tweede helft en werd het met een 5-1 nederlaag teruggestuurd naar Achterberg.

Op een erbarmelijk slecht veld (een 2e klasser onwaardig) bood VVA in de eerst helft voldoende tegenstand en ging de wedstrijd eigenlijk gelijk op. sv. Nieuw Utrecht kwam na 7 minuten weliswaar op een 1-0 voorsprong, maar VVA kreeg voldoende mogelijkheden en kansen om te scoren. Helaas werden deze niet benut en sv. Nieuw Utrecht wist nog wel een kans benutten, zodat de rust met een 2-0 achterstand aanbrak voor VVA.

In de rust pepten de spelers elkaar nog eens op, want iedereen was het erover eens, dat er minimaal een punt behaald kon worden in deze wedstrijd. Deze hoop werd al snel teniet gedaan, want na 2 minuten in de tweede helft scoorde sv. Nieuw Utrecht 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Het spelpeil van VVA zakte naar een bedenkelijk niveau en sv. Nieuw Utrecht kon zich na hartenlust uitleven. Net voor het einde van de wedstrijd werd Giovanni Scharrenberg gevloerd binnen de beruchte lijnen en scheidsrechter Robert Westland uit Hoorn floot terecht voor een strafschop die feilloos door Wesley van Beijnum binnengeschoten werd. In de blessuretijd bracht sv. Nieuw Utrecht de eindstand nog op 5-1 en kon VVA de wonden gaan likken.

Opstelling VVA:
Stefan Blankesteijn, Jasper van Daalen (46e Bjorn Looijen), Mike Jansen, Nico van Laar, Luuk Bender, Giovanni Scharrenberg, Joris Kuipers, Tarik el Khoulati, Nick ter Burg (77e Sander Keulen), Wesley van Beijnum en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 4 november ‘23 speelt VVA een thuiswedstrijd en dan komt Veensche Boys op bezoek. De aanvangstijd op sportpark “De Meent” is 14:30 uur.