Voorbeschouwing VVA Achterberg – FC De Bilt

12-10-2023

Zaterdag 14 oktober ’23 staat voor VVA de tweede competitiethuiswedstrijd in het nieuwe seizoen op het programma en komt FC De Bilt op bezoek. De eerste thuiswedstrijd tegen sv. De Valleivogels leverde een 3-0 overwinning op en we hopen, dat VVA zaterdag ook weer de punten in Achterberg gaat houden.

FC De Bilt is een club met ambities, want na de degradatie uit de eerste klasse van het afgelopen seizoen wil het zo snel mogelijk terugkeren naar de eerste klasse. FC De Bilt was afgelopen seizoen veroordeeld tot p/d wedstrijden en in de halve finale werden ze na strafschoppen uitgeschakeld door Jong Holland en was degradatie een feit. Er waren afgelopen seizoen veel vertrekkende spelers op sportpark “Weltevreden” en het was voor technisch manager Harry Suvee (o.a. oud doelman van FC Wageningen) en trainer Joël Titaley (oud-speler van VVA’71) een hele klus om weer een, minimaal 2e klasse waardig, team op de been te brengen. De start van de Biltenaren is nog niet geweldig, want na 2 nederlagen (2-1 tegen Maarssen en 5-2 tegen sv. Nieuw Utrecht) werd afgelopen zaterdag het 1e punt behaald in de thuiswedstrijd tegen Veensche Boys.

Rick Degenaar en VVA kregen afgelopen dinsdag slecht nieuws. De blessure die Rick opliep in de thuiswedstrijd tegen sv. de Valleivogels is dusdanig ernstig, dat zijn seizoen voorbij is. Binnenkort volgt er een operatie en daarna een lange revalidatie. Dit is een enorme tegenvaller voor Rick, maar zeker ook een aderlating voor VVA. We wensen Rick veel succes en sterkte de komende periode.

VVA kent een goede start van deze competitie, want uit de eerste 3 wedstrijden werden 6 punten behaald. Er was een haperend begin tegen CJVV, maar tegen Valleivogels en VVOP werden prima overwinningen geboekt. In de wedstrijd zaterdag a.s. zal zeker getracht worden de punten in Achterberg te houden.

De wedstrijd VVA Achterberg tegen FC De Bilt staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Julio Barrales uit Amsterdam.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur