VVA gaat op bezoek bij vv. de Merino’s.

18-04-2024

Zaterdag 20 april ’24 staat de ‘burenruzie’ tussen vv. de Merino’s en VVA Achterberg op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, want beiden bevinden zich in de gevarenzone voor play-off wedstrijden voor handhaving/degradatie.

De Merino’s won de laatste 2 competitiewedstrijden. Afgelopen zaterdag werd met 2-1 gewonnen bij koploper Veensche Boys en de week ervoor werd sv. Nieuw Utrecht in eigen huis met 4-0 verslagen. De Merino’s bezet op dit moment de 8e plaats op de ranglijst met 26 punten uit 21 wedstrijden. Ook Valleivogels en VVA hebben 26 punten, maar het doelsaldo van de Merino’s is beter. Het doelsaldo van de Merino’s is +7, van Valleivogels -5 en van VVA -7.

Na de slechte start eerder dit seizoen heeft de Merino’s zich duidelijk verbeterd en dat komt zeker doordat de snelle spits Melvin van de Haar weer teruggekeerd is van een blessure en het zich in de winterstop heeft versterkt met Lars Middelwijk (voormalig speler van o.a. Ajax amateurs, DOVO en DHSC). Voor de winterstop behaalde de Merino’s 8 punten en na de winterstop staat het aantal op 18 punten. Ook het doelsaldo is veelzeggend, want voor de winterstop werd er 14x gescoord en werden er 19 treffers geïncasseerd, maar na de winterstop werd er 28x gescoord en kreeg men 16 tegendoelpunten te verwerken. Aron de Koning (9 treffers), Melvin van de Haar (8 treffers) en Joey van de Steeg (8 treffers) zijn de meest productieve spelers aan de zijde van de Veenendalers.

Op zaterdag 25 november ’23 eindigde de wedstrijd in Achterberg in een 3-0 overwinning voor VVA. De Merino’s moest destijds na 15 minuten verder met 10 man na een rode kaart van Wilco den Hartog. De VVA-doelpunten werden toen gescoord door Nick ter Burg 2x en Wesley van Beijnum.

Voor VVA is het belangrijk om minimaal een punt te bemachtigen, zodat het verschil met de Merino’s niet groter wordt. Het is nog even afwachten of de Achterbergers op volle oorlogssterkte kunnen aantreden vanwege een aantal blessuregevallen, maar er zal in ieder geval beleving, inzet en strijd geleverd moeten worden om een resultaat te behalen.

De wedstrijd de Merino’s tegen VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Robert Westland uit Hoorn.

Locatie: Sportpark “De Groene Velden” te Veenendaal.
Aanvang: 14.30 uur