VVA Achterberg – vv. Lunteren 3-2

28-08-2021

VVA Achterberg gaf dinsdag 24 augustus jl. een vervolg aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen middels een oefenwedstrijd tegen 2de klasser Lunteren en won verdienstelijk met 3-2. Na de winst op DFS en een fraaie 2e plaats bij de Wageningen-Cup lijkt de brigade van trainer Jan Veldhuizen steeds meer ingespeeld te raken en worden de nieuwe spelers op een goede manier ingepast. Wederom was er een grote schare toeschouwers aanwezig en zij kregen een boeiende wedstrijd te zien.

VVA kende een stroeve beginfase en dat werd mede veroorzaakt doordat Lunteren fel in de duels was en veel druk op de bal zette. Dit resulteerde in een snelle voorspong, want al na 4 minuten zorgde een diepgaande middenvelder voor 0-1.

VVA had even wat tijd nodig om de organisatie goed neer te zetten en kwam na een kwartier spelen beter in de wedstrijd. Na 20 minuten spelen kwam VVA op 1-1. Jorn Hiensch stuurde met een mooie pass Wesley van Merkestein aan de linkerkant de diepte in en zijn puntgave voorzet bereikte Rick Degenaar die vervolgens raak kopte. Meteen daarna had Rick de mogelijkheid om VVA op voorsprong te zetten, maar helaas had hij iets teveel tijd nodig en kon een verdediger de bal wegwerken. VVA ging steeds beter spelen en er ontstonden ook mogelijkheden en kansen. Ilias Abba was nog een keer dichtbij een treffer, maar zijn vrije bal ging net naast. De ruststand was 1-1.

VVA ging in de 2de helft door waar het de 1ste helft gestopt was en na 3 minuten spelen kwam het op 2-1. Melchior Onderstal bereikte met een prima pass Wesley Merkestein die op randje buitenspel alleen op de doelman afging en scoorde. Na een uur spelen kwam VVA zelfs op 3-1. Bart Prins verstuurde een prachtige dieptepass over ruim 60 meter richting Wesley van Merkestein en die kapte eerst een verdediger uit en liet daarna de keeper kansloos. Lunteren schakelde een tandje bij en kreeg zeker de laatste fase van de wedstrijd weer meer de overhand. In de 80e minuut werd keeper Wiebe Hendriks verrast door een afstandsschot en dat betekende 3-2. Verder lieten de Achterbergers het niet komen en zo werd een verdienstelijke overwinning behaald.

Zaterdag 28 augustus ’21 speelt VVA Achterberg tegen vv. Veenendaal. Aanvang 14.30 uur op sportpark “De Meent” te Achterberg.