Seizoen 2019/2020 kleurloos teneinde!

02-04-2020

De KNVB heeft dinsdagavond kenbaar gemaakt dat het seizoen 2019/2020 niet meer uitgespeeld wordt. Er is besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgend seizoen,2020/2021, start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Door het niet uitspelen van de competitie heeft de KNVB geen eindstand op basis waarvan zij vinden dat zij een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. De KNVB is van mening dat dit het meest eerlijke en heldere besluit is. Zij realiseren zich dat dit voor sommige teams prettig is, voor anderen niet. Dat laatste vinden zij uiteraard zeer spijtig.

Voor ons, als VVA Achterberg, geldt natuurlijk het laatste. Al drie jaar doen wij verwoede pogingen om uit de 4e klasse te komen. Steeds is gebleken dat er toch enkele clubs sterker bleken te zijn. Wij hebben echter nooit de moed opgegeven en verwachtingsvol zijn wij het seizoen 2019/2020 ingegaan. Dit jaar zou het dan toch gebeuren. Er werden vrijwel geen punten weggegeven en inmiddels was er al een behoorlijke marge met de nummer twee opgebouwd. Stilletjes aan werden er al voorbereidingen gemaakt voor het kampioensfeest!

Helaas is het Coronavirus dit jaar de sterkste tegenstander met als gevolg dat er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt. Het is zuur maar een zeer begrijpelijke beslissing. Voetbal is leuk en het verenigd ons maar mag nooit ten koste gaan van de gezondheid van ons allen.

Wij hebben dus nog één wedstrijd te gaan, namelijk om met ons allen het coronavirus te overwinnen. Daar is volhardendheid en discipline voor nodig. Daarom is het zeer belangrijk de regels van het RIVM op te volgen!

Wij geven niet op. Als het dit seizoen niet mag gebeuren dan maar volgend seizoen. Met een vrijwel ongewijzigde selectie gaan wij het seizoen 2020/2021 in. Een seizoen waar wij zullen starten in een nieuwe outfit. Een seizoen waarin de vereniging VVA`71 – VVA Achterberg 50 jaar bestaat. Wij gaan er met zijn allen een mooi seizoen van maken. Misschien heeft het wel zo moeten zijn. Dat er in het 50ejaar van voetbal in Achterberg een kampioenschap valt te vieren.

Wij hebben nog niets maar de doelstelling is duidelijk: Kampioen worden en op naar de derde klasse.

Het zijn onzekere tijden maar misschien komt het er nog van dat wij elkaar nog op ons sportpark kunnen ontmoeten. Hou de site in de gaten! Vooralsnog wensen wij eenieder alle gezondheid toe en sterkte in deze periode.

Bestuur VVA Achterberg.