Voorbeschouwing VVA Achterberg – sv. De Braak

16-03-2023

Zaterdag 18 maart ’23 staat de thuiswedstrijd tegen sv. De Braak op het programma. Onze gasten komen uit Helmond en moeten telkens een verre reis maken om hun uitwedstrijden te spelen. Dit keer komen ze dus naar Achterberg en zullen ze gaan proberen om met een resultaat terug te keren naar Helmond.

sv. De Braak wisselt goede resultaten af met slechte. Dit kalenderjaar werd er een knappe thuiszege behaald op ESA. De 2-1 winst was het eerste puntenverlies dit seizoen voor ESA. Afgelopen zaterdag werd er met 5-3 gewonnen van ONA’53, maar er waren ook verliespartijen bij Veenendaal (3-2) en Blauw Geel’55 (5-3). Het is dus allemaal een beetje wisselvallig en dus bezetten ze de 10e plaats op de ranglijst met 15 punten uit 15 gespeelde wedstrijden. Ook Renswoude en Blauw Geel’55 hebben 15 punten en daaronder staat Juliana’31 met 12 punten. Het is dus erg spannend onderin, waar 2 clubs rechtstreeks degraderen en de nrs. 9 en 10 veroordeeld zijn tot het spelen van nacompetitiewedstrijden voor klasse behoud.

Bovenin is het ook spannend. ESA verloor de laatste 3 competitiewedstrijden en zag de voorsprong teruglopen naar 4 punten op de naaste belager. Die naaste belager is dus VVA Achterberg. WAVV pakte vorige week de 2e periode en staat 6 punten achter op VVA Achterberg. Advendo’57 staat op 10 punten van VVA Achterberg en Veenendaal en SKV op 11 punten. Dat is dus een behoorlijke marge, maar in de laatste 4 wedstrijden speelt VVA Achterberg tegen SKV (uit), WAVV thuis), Veenendaal (thuis) en Advendo’57 (uit).

VVA Achterberg wil er alles aan doen om die 2e plek vast te houden en moet het nog steeds doen met een volle ziekenboeg, maar de beschikbare spelers krijgen steeds het vertrouwen van de technische staf en de spelers betalen dat terug met goede resultaten. Soms is het voetbal minder goed of zelfs slecht, maar afgelopen zaterdag werd Renswoude na een slechte 1e helft binnen een kwartier in de 2e helft naar de slachtbank geleid.

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Dik Hendriksen uit Dodewaard.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur

Meer nieuws Overzicht