VVA verliest met 3-2 bij SO Soest

04-09-2023

Zaterdag 2 september jl. ging VVA op bezoek bij SO Soest voor de 1e bekerwedstrijd van dit seizoen en leed een onnodige 3-2 nederlaag. Een 2-0 voorsprong werd uit handen gegeven, terwijl er legio kansen waren om meer doelpunten te scoren. Slecht verdedigen zorgden voor 3 tegendoelpunten en keerde men met een nederlaag huiswaarts.

VVA begon sterk aan de wedstrijd aan schiep zich meteen een aantal mogelijkheden en kansen. Rond het half uur vergat Nico van Laar te scoren en tikte de bal net naast bij een cornerbal, maar Rick Degenaar scoorde vervolgens 2x. Eerst verzilverde hij een penalty, na een overtreding op hemzelf en daarna zette hij met een prachtig doelpunt VVA op een 2-0 voorsprong. Net voor rust kon Wesley van Merkestein, na een goede pass van Gijs van Roekel, VVA op 3-0 zetten, maar hij wist niet te scoren. In de tegenaanval wist SO Soest de aansluitingstreffer te scoren via Ilias Bezzahi.

In de eerste 20 minuten van de 2e helft dicteerde VVA het spel en kreeg het wederom diverse kansen om de score op te voeren, maar zowel Wesley van Beijnum, Rick Degenaar, Joris Kuipers (die overigens een prima wedstrijd speelde) wisten de kansen niet te benutten. In de 75e minuut scoorde SO Soest via Bryan Saas uit een scrimmage de gelijkmaker. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd gingen beide teams voor de volle winst en scoorde SO Soest net voor tijd de winnende treffer via wederom Bryan Saas. Rick Degenaar had de gelijkmaker nog op z’n pantoffel, maar keeper Justin Bohuis wist knap te redden.

Zaterdag 9 september ’23 wordt de bekercompetitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen 1e klasser SVL uit Langbroek (aanvang 14:30 uur). Op dinsdag 5 september ’23 speelt VVA een oefenwedstrijd tegen Fortissimo. De aanvang op sportpark “De Meent” is 20:00 uur.