Geen winnaar bij Bunnik’73 - VVA Achterberg

03-10-2021

Na de moeizame 3-1 overwinning van vorige week op sv. Odijk reisde VVA Achterberg af naar Bunnik om daar tegen de plaatselijke trots in actie te komen. Na een 0-2 ruststand leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in een waar spektakelstuk in de 2de helft werd de eindstand 4-4.

Ziek

De formatie van trainer Jan Veldhuizen moest het stellen zonder de “Man of the Match” van vorige week, want Melchior Onderstal lag ziek in bed. Dat was wel een aderlating voor de ploeg, want Melchior is met zijn drive en voetballend vermogend een belangrijke kracht in het team van de Achterbergers. Gelukkig was Tim van Ginkel weer hersteld van zijn blessure en kon hij Melchior vervangen als linker verdediger.

Snelle voorsprong

Na wat kleine kansjes over en weer kwam VVA snel op voorspong toen na een minuut of 12 spelen Wesley Rocourt met een mooie pass Wesley van Merkestein de diepte instuurde en deze legde de bal panklaar neer voor de goed positie kiezende Rick Degenaar en Rick schoot de bal tegen de touwen. Nauwelijks 10 minuten later wist Rick de score te verdubbelen door met een schitterende lob over de keeper de 0-2 te scoren. Bunnik’73 had pech, omdat het een 2-tal keren de dwarsligger boven keeper Wilco Verwoerd raakte. Na een half uur spelen leek VVA op een 0-3 voorsprong te komen, maar dit doelpunt (wederom van Rick Degenaar) werd onterecht afgevlagd en afgekeurd wegens buitenspel. De ruststand was 0-2.

Spektakelstuk

De tweede helft werd een waar spektakelstuk. Bunnik’73 raakte na een paar minuten spelen de onderkant van de lat, Wesley van Beijnum schoot net naast en Rick Degenaar wist een goede scoringskans niet te verzilveren, maar daarna brak er een knotsgekke periode aan. Na een kwartier in de 2de helft kwam Bunnik’73 op 1-2 en kreeg het weer hoop op de gelijkmaker. Die gelijkmaker zou er ook komen, want na 73 minuten spelen werd het 2-2. Bunnik’73 wilde meer en gooide alles in de strijd. VVA raakte een beetje van slag, mede door de warrige beslissingen van de scheidsrechter. Na 75 minuten kwam Bunnik’73 op 3-2, maar VVA toonde veerkracht en wist binnen 5 minuten weer op voorsprong te komen. Opnieuw werden beide doelpunten gescoord door Rick Degenaar. Bij de 3-3 zette hij zijn voet tegen een schot van Jasper van Daalen en de 3-4 scoorde Rick uit een vrije trap net buiten de 16-meter. Nauwelijks een paar minuten later wist Bunnik’73 de stand weer gelijk te trekken en kreeg het loon naar werken. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

Teleurstelling

Het eerste puntenverlies voor de Achterbergers was een feit en de teleurstelling was dan ook groot bij spelers en staf, omdat het gelijke spel onnodig was en dat besefte men ook na de wedstrijd.

Opstelling VVA Achterberg:

Wilco Verwoerd, Kay van der Harst (46e Maik Veenendaal), Bart Prins, Wesley Rocourt, Tim van Ginkel, Jorn Hiensch, Ilias Abba, Gijs van Roekel (75e Jasper van Daalen), Wesley van Beijnum, Rick Degenaar en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 9 oktober ’21 speelt VVA Achterberg wederom een uitwedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij sv. Aurora in Werkhoven. De aanvang van de wedstrijd op sportpark “Hoog Weerdenburg” is 14.00 uur.