VVA Achterberg debuteert met nederlaag tegen ESA

25-09-2022

VVA Achterberg debuteerde zaterdag 24 september jl. in de 3de klasse. Op het eigen sportpark “De Meent” werd tegen ESA uit Arnhem een onnodige 0-2 nederlaag geleden. Het niet verzilveren van de kansen in vooral de 1e helft en op het einde niet scherp genoeg verdedigen betekende dat de Achterbergers aan het einde van de wedstrijd met lege handen stonden.

Tegenstander ESA uit Arnhem speelt al jarenlang op het niveau van de 2e en 3e klasse en eindigde afgelopen seizoenen steevast in de top 5 van de competitie. Een pittige tegenstander dus om de competitie mee te beginnen, temeer omdat ESA gezien wordt als 1 van de titelkandidaten. Voor VVA Achterberg dus een mooie testcase om te zien welke tegenstand er geboden kon worden.

Promovendus VVA Achterberg had een prima start en kreeg in het eerste kwartier al een aantal grote kansen, maar Wesley van Merkestein trof de onderkant van de lat, terwijl een doelpunt van Marvin van den Born afgekeurd werd wegens buitenspel. Op de videobeelden bleek later, dat er totaal geen sprake was van buitenspel en dat VVA Achterberg hier dus bestolen werd door de assistent-scheidsrechter van ESA. ESA had geen antwoord op het goed georganiseerd spelende team van trainer Dennis Koorn en kon niet gevaarlijk worden voor het doel van keeper Wilco Verwoerd. Na de goede start in het eerste kwartier bleef VVA Achterberg sterk gedisciplineerd spelen en kreeg het nog een aantal kansen om de score te openen. Met een 0-0 stand werd de rust ingegaan.

In de 2e helft leek de wedstrijd in een remise te eindigen, maar 8 minuten voor tijd wist ESA uit een corner de 0-1 op het scorebord te zetten. VVA Achterberg probeerde de gelijkmaker te forceren, maar in blessuretijd gooide ESA de het duel op slot en scoorde het 0-2 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Ondanks het verlies was trainer Dennis Koorn trots op zijn team. “Er werd hard gewerkt en we speelden een prima 1e helft, waarin we ons niet wisten te belonen. De organisatie stond goed en wat we afgesproken hebben in de wedstrijdbespreking werd keurig uitgevoerd. Na afloop was er natuurlijk een zuur gevoel, omdat we geen resultaat hebben behaald, dus daar gaan we de komende periode aan werken”.

Volgende week zaterdag gaat VVA Achterberg op bezoek bij Blauw Geel’55 in Ede.