Voorbeschouwing JVC Cuijk - VVA Achterberg

22-03-2023

De spanning is weer helemaal terug in de 3de klasse A Oost. Na de nederlaag van VVA Achterberg bij ESA op zaterdag 4 februari jl. was het geen vraag meer of ESA kampioen zou worden, maar was het meer de vraag wanneer ESA kampioen zou worden. Het verschil in punten van koploper ESA was namelijk opgelopen tot 13 punten. We zijn nu een aantal weken verder en na de winst op VVA Achterberg heeft ESA geen wedstrijd meer gewonnen. VVA Achterberg heeft daarna wel alle wedstrijden gewonnen en wat niemand voor mogelijk hield: Het verschil op de ranglijst is nu nog maar 1 punt. Met nog 6 competitiewedstrijden te spelen is de spanning dus weer volledig terug. Zowel bovenin als onderin zijn de verschillen klein. ESA heeft dus 1 punt voorsprong op VVA Achterberg en dan volgen op gepaste afstand WAVV (3e op 9 punten van VVA Achterberg en winnaar van de 2e periode), Advendo’57 (4e op 10 punten van VVA Achterberg), vv. Veenendaal (5e op 11 punten van VVA Achterberg en SKV (6e en ook op 11 punten van VVA Achterberg). Naast de wedstrijd JVC Cuijk tegen VVA Achterberg zijn er komende zaterdag nog een paar krakers, nl. WAVV tegen ESA en Advendo’57 tegen vv. Veenendaal.

JVC Cuijk bezet momenteel de 8e plaats op de ranglijst en behaalde 19 punten uit 16 wedstrijden. Het heeft een voorsprong van 4 punten op de onderste 4 ploegen die allemaal 15 punten hebben. Vorig seizoen eindigde JVC Cuijk als 3e en plaatste het zich voor de nacompetitie voor promotie naar de 2de klasse. Daarin werd het echter in de 1e ronde uitgeschakeld door Renswoude.

Hoe anders is het dit seizoen voor JVC Cuijk. Het zal de komende weken nog alles in het werk moeten stellen om weg te blijven bij de 9e plaats op de ranglijst. Er zijn echter nog wedstrijden tegen 3 concurrenten, dus grotendeels ligt het lot in eigen handen. JVC Cuijk heeft zich onlangs nog versterkt met centrumspits Jordie van der Laan. Hij is terugkeert op het oude nest na omzwervingen bij DOVO, Kozakken Boys, ASWH, FC Lienden, JVC Cuijk en Juliana’31. Ook speelde hij nog een aantal maanden in Australië bij Bentleigh Greens SC, een semiprofclub uit Melbourne en bij Telstar (Keuken Kampioen Divisie). Hij was het laatst actief bij UDI’19.

Op 5 november vorig jaar won VVA Achterberg de thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk met 3-2. In een spannende en enerverende wedstrijd behaalde VVA Achterberg destijds een zwaarbevochten overwinning. Rick Degenaar (2x) en Marvin van den Born zorgden voor de doelpunten voor de Achterbergers, terwijl de behendige Ali Ozdemir 2x scoorde voor JVC Cuijk.

VVA Achterberg heeft de 2e plaats op de ranglijst stevig in handen en wil dat ook zo houden. Komende zaterdag zal er weer volop gestreden worden voor een goed resultaat.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. W. (Wubbo) Scholtens uit Arnhem.

Locatie: Sportpark “De Groenendijkse Kampen” te Katwijk (Noord-Brabant).
Aanvang: 15.00 uur

Meer nieuws Overzicht