VVA Achterberg en Advendo’57 delen de punten

06-12-2022

Zaterdag 3 december ontving Achterberg het Ederveense Advendo’57. In een levendige en aantrekkelijke wedstrijd stond er na ruim 90 minuten voetballen een 2-2 eindstand op het scorebord en daar kon iedereen mee leven. Het publiek was in de kou de grote winnaar, want die zagen 2 elftallen die veel strijd leverden en bij vlagen mooi voetbal op de (kunstgras)mat legden.

Snelle achterstand
In de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar ontbraken er een groot aantal spelers in de wedstrijdselectie van trainer Dennis Koorn. Veel geblesseerden stonden langs de kant van het veld en dat betekende dat er zelfs een beroep gedaan moest worden op spelers van het 2e en 3e elftal. Het was dus puzzelen geblazen voor de technische staf, maar er stond zeker een representatief elftal in het veld. Dat elftal stond al binnen 24 seconden op een 0-1 achterstand, omdat Advendo’57 gretig gebruik maakte van een onoplettendheid in de verdediging en via Luc Goudsblom snel scoorde. Advendo’57 was in de eerste 10 minuten de betere ploeg en dat kwam, omdat ze veel fysieke kracht in de wedstrijd gooiden. Naarmate de eerste helft verstreek, kwam VVA Achterberg beter in het spel en zo ko Gijs van Roekel in de 23e minuut de gelijkmaker aantekenen door de bal onhoudbaar in de bovenhoek achter keeper Ewald van Manen te schieten. Nog geen 10 minuten later kwam Advendo’57 weer op voorsprong. Dit keer was het Niels van Ginkel, die de rebound van een schot van Marien van Roekel tegen de paal eenvoudig binnen kon werken. Over een weer waren er nog een aantal kansen en mogelijkheden, maar de ruststand was 1-2.

Werk aan de winkel
In de rust werden bij VVA Achterberg nog even de mindere punten aangestipt en de tactiek voor de 2e helft doorgenomen, want een 2de verlies op rij moest voorkomen worden. Beide teams legden ook in de 2de helft een hoog tempo op de mat en dat was door de scheidsrechter niet altijd even goed te volgen. Hij was soms even de weg kwijt, nam aan beide kanten wat warrige beslissingen en begon ook nog eens met kaarten te strooien, terwijl het geen onsportieve wedstrijd was. Na een uur spelen, kwam VVA Achterberg op gelijke hoogte. De prima spelende Bob van den Hudding zette zelf een aanval en ging een mooie combinatie aan met Ilias Abba en Bob wist vanaf de 16 meter met een geplaatst schot de keeper te passeren. Het spel golfde vervolgens op en neer en beide teams gingen voor de overwinning. Kansen waren er dan ook voor beide teams, maar er werd niet meer gescoord. Beide trainers konden leven met een punt.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Marwin Looijen (70e Rodney Veenhof), Nico van Laar, Wesley Rocourt, Bob van den Hudding, Wail Kada, Ilias Abba, Joris Kuipers (89e Ivo van Ginkel), Gijs van Roekel, Wesley van Merkesteinen Marvin den Born (86e Rogier de Graaf).

Zaterdag 10 december a.s. gaat VVA Achterberg in de laatste competitie van dit jaar op bezoek bij vv. Veenendaal. Deze wedstrijd op sportpark “De Groene Velden” begint om 15.00 uur.