Voorbeschouwing ESA - VVA Achterberg

03-02-2023

Na een lange winterstop wordt zaterdag 4 februari a.s. de competitie weer hervat. Voor VVA Achterberg staat er meteen een top affiche op het programma, want het gaat op bezoek bij koploper ESA uit Arnhem. VVA Achterberg speelde de laatste competitiewedstrijd op zaterdag 10 december ’22 bij vv. Veenendaal en daarna werden de spelers meteen met winterstop gestuurd, zodat ze konden herstellen van de nodige pijntjes en blessures, want vooral in de laatste wedstrijden voor de winterstop werd er wel een aanslag gepleegd op de fysieke en mentale weerbaarheid van de spelers.

De voorbereiding op de 2e helft van de competitie werd gestart op dinsdag 3 januari ’23 en naast de wekelijkse trainingen werden er oefenwedstrijden gespeeld tegen usv Hercules (3-1 verlies), Rood-Wit ’58 (2-1 winst) en Fortissimo (5-2 winst).

Zaterdag a.s. dus op bezoek bij koploper ESA. ESA heeft alle competitiewedstrijden gewonnen en staat met 33 punten uit 11 wedstrijden dan ook stevig bovenaan. In de thuiswedstrijd leed VVA Achterberg een onnodige 2-0 nederlaag tegen de Arnhemmers, waarbij een doelpunt van VVA Achterberg onterecht wegens buitenspel werd afgekeurd en Wesley van Merkestein de onderkant van de lat teisterde. ESA wist destijds in de slotfase toe te slaan en begon daar aan de zegereeks van 11 wedstrijden winst op rij. ESA zal deze ongeslagen status graag willen vasthouden, maar VVA Achterberg is er alles aan gelegen om die zegereeks te doorbreken en de achterstand van 10 punten te verkleinen. Alleen dan kan er nog enigszins wat spanning ontstaan, maar bij winst van ESA kunnen zij alvast het kampioensfeest gaan plannen, want dan is de achterstand van VVA Achterberg opgelopen tot 13 punten.

Bij VVA Achterberg keren weer een aantal geblesseerden terug in de wedstrijdselectie. Afgelopen weken is er prima getraind en zijn de 'koppies' weer fris, dus kunnen we een gemotiveerd en getergd VVA Achterberg aan de aftrap verwachten.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. M. (Martin) Schuhmacher uit Ermelo.

Locatie: Sportcentrum “Rijkerswoerd” te Arnhem.

Aanvang: 14.30 uur

Meer nieuws Overzicht