Voetbal Vereniging Achterberg 1971 houdt op te bestaan

24-12-2015

De bewindvoerder van VVA'71 heeft bij de rechtbank Midden Nederland op 23 december 2015 een verzoek ingediend om de voorlopige surseance van betaling om te zetten in een faillissement. In de regel wordt dit verzoek binnen 48 uur gehonoreerd. Het bestuur van de vereniging heeft samen met de bewindvoerder, mevrouw Maduro, Advocaat bij Bosselaar & Strengers Advocaten, de afgelopen weken gezocht naar een oplossing voor de problemen, dat is helaas niet gelukt. De claim van de belastingdienst over de jaren 2009-2013 vormt het belangrijkste struikelblok.
De problemen met de belastingdienst kwamen in 2013 aan het licht. Het huidige bestuur heeft vanaf dat moment het roer omgegooid en de nodige verbeteringen in de administratie doorgevoerd. Lange tijd heeft het er naar uitgezien dat dit goede gedrag beloond zou worden, helaas is het zover niet gekomen. De gevolgen van dit besluit zijn dat alle elftallen, na de winterstop, niet meer voetballen en dat er door de curator een boedelverdeling wordt geregeld. De KNVB is geïnformeerd over dit besluit, terugtrekking van het eerste elftal uit de hoofdklasse is dus een feit. Het bestuur betreurt het dat dit besluit onomkeerbaar is, zeker in het licht van de gedane inspanningen om de club de laatste jaren financieel gezond te maken. Het bestuur heeft de afgelopen maanden veel steun gehad van een grote groep, spelers, vrijwilligers en sponsoren, daarvoor niets dan lof.Het is nu nog te vroeg, en ook niet aan het huidige bestuur, om iets te zeggen over de toekomst van het sportpark De meent in Achterberg, dat eigendom is van de gemeente Rhenen. Het is al langer bekend dat het voortbestaan van VVA'71 onzeker is. Dit gegeven is voor een aantal clubmensen een argument geweest om na te denken over een nieuwe Achterbergse voetbalclub, nadere informatie hierover zal z.s.m. bekend gemaakt worden via deze site. Het huidige bestuur van VVA'71 is hierin geen partij.
De gemeente betreurt het einde van VVA'71 en staat open voor initiatieven. Uiteraard roept de ontstane situatie, zeker bij de voetballers, de nodige vragen op. Middels deze site zal de komende periode nadere informatie verstrekt worden. Het clubhuis is tot nader bericht, op aanbeveling van de bewindvoerder, gesloten. Het inplannen van een informatiebijeenkomst laat dus nog even op zich wachten. Contactpersoon is Walther Veltman, vicevoorzitter.